In Body, Food, Lifestyle, Mind

Yoga bij de hunebedden, een heerlijke vegetarische barbecue en een gezellig kampvuur. Allemaal onderdeel van yogaretreat Back2Basics.

Vrijdag, tussen vier en vijf druppelt iedereen binnen. De tent wordt opgezet en de hut ingericht. De yogamatjes liggen klaar voor de eerste sessie. Een basis yogales met zonnegroeten en een serie om te kijken wat het niveau is van iedereen. Daarna schuiven we aan bij de barbecue die de eigenaren van camping Zonneveld voor ons organiseren. Van portabello’s tot gegrilde groente, maiskolven en spiesjes met groenten en halloumi. We sluiten de avond af met een groot kampvuur en leren elkaar zo beter kennen.

De volgende dag heb ik het ontbijt al klaarstaan voordat iedereen op is. Ontbijtgranen van Eat Natural met verschillende soorten yoghurt en kwark. Daarnaast nog wat superfoods, vers fruit en Vita Cocos Water met ananas. Na het ontbijt is het tijd voor een sessie Power Yoga. We beginnen de dag zo goed. Voordat iedereen zijn eigen ding gaat doen, komen er nog wat crackers en fruit op tafel. Iedereen kiest ervoor om bij een nabijgelegen meer te gaan liggen. Wat een prachtige omgeving en wat hebben we een mazzel met het weer!

Bij terugkomst staan de borrelhapjes al klaar om vervolgens de andijviestamppot met halloumi tot ons te nemen. We stappen in de auto naar hunebed D50. In de cirkel leg ik de matjes neer en steek kaarsen en fakkels aan. Voordat we beginnen met de Yin Yoga waarschuw ik alvast: het kan overweldigend zijn, dus wordt het te veel, stap dan uit de cirkel. Het is een magisch moment waarbij vier van de zes dames daadwerkelijk de krachten van de hunebedden gevoeld. Ik voel me ongelooflijk trots en dankbaar. Tevreden keren we terug naar de camping waar ons nog een dessert staat te wachten. Vanille kwark met vers fruit en koekjes.Yoga in cirkel hunebed

De zondag begint al vroeg met een sunrise yoga sessie. Nu overdekt, want het weer is wat minder geworden. Een pittige start van de dag. Het ontbijt is quinoa met kwark en vers fruit. Dan is het al tijd om de spullen te pakken en alles schoon te maken.Quinoa ontbijt met kwark en vers fruit

Ik kijk terug op een goed eerste yogaretreat. Ik ben tevreden en heb mooie mensen leren kennen.

In januari staat de volgende gepland! Check het hier. Dit keer Yoga en Detox.

Uiteraard wil ik graag de sponsoren/medewerkers bedanken:

Youri voor de foto’s, het filmen en het sjouwwerk.

Camping Zonneveld voor de gastvrijheid, de campingplaatsen en de heerlijke diners.

Eat Natural voor de repen voor in de goodiebag en het ontbijt!

Vita Kokos Water voor de pakjes in de goodiebags en het drinken tijdens het retreat.

Good Cook Publishing/Oldenhof voor het kookboekje in de goodiebag.

Bites we Love voor de lekkere bites in de goodiebag 🙂

Gezondnu voor het tijdschrift in de goodiebag

goodiebag yogaretreat Back 2 Basics


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Gezondnu vriendinnendagen 2016blij zijn met hoe je bent