In Body, Mind

Maak je niet dik. Van onzinnige diëten tot het ongezondste overheidsadvies ooit. Tsja, toen ik dat zag op het boek, moest ik het wel lezen. William Cortvriendt (bekend van ‘Hoe word je 100?’) laat duidelijk zien hoe het wél moet!

Zijn eerste boek (Hoe word je 100?) was een internationale bestseller. Duidelijk dus dat er nog een boek zou komen. William Cortvriendt laat in gewone mensentaal goed weten wat je zou moeten doen om een gezonder leven te lijden. In 43 hoofdstukken neemt hij iedere keer een onderwerp onder de loep met wetenschappelijk bewezen onderzoeken om altijd concreet af te sluiten met een samenvatting. Hij doet dit op een begrijpelijke, makkelijk leesbare manier. Het boek is dan ook zo uit.

Barbara lezen maak je niet dik

Hij begint het boek met ‘van ziekenzorg naar gezondheidszorg’. Zelf is hij afgestudeerd arts en merkt op dat artsen pas actie ondernemen als ziektes al begonnen zijn. Volgens hem (en dat vind ik ook) is het belangrijker om ziekten te voorkomen. Dit kan door een bepaalde levensstijl aan te nemen.

Een van de meest gekke dingen vond ik het overheidsadvies van de VS in 1977 waarin stond dat men minder vet moest eten en meer koolhydraten. Dit bleek uit een vreselijk slecht onderzoek te komen die alleen maar zijn eigen hypothese positief beïnvloedde. Dus niet datgene liet zien dat daadwerkelijk het geval was. Zo word je dus om de tuin geleid door je eigen overheid!

Ook laat hij het belang van vitamine D zien, want ja, dat komen de meeste mensen gewoon tekort!

Aan het eind geeft hij nog een samenvattingstabel over wat goed voor je is om bepaalde ziektes te proberen te voorkomen.

Samenvattingstabel Maak je niet dik

Ik kan nog wel uren vertellen over dit boek, maar het beste is denk ik gewoon: zelf lezen!

Nieuwsgierig geworden? Koop het boek hier voor slechts € 18,95!


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
blij zijn met hoe je bentAfslanken met Vitadis