In Food, Mind

Af en toe is het gewoon lekker om even een boek te lezen. Ik kies de laatste tijd steeds vaker voor een healthy boek om me te blijven verdiepen. ‘Eibertje kiest meer’ is het vervolg op ‘Eibertje kiest’ en super handig om in de kast te hebben!

Eibertje kiest meerEibertje van Halteren eet al sinds haar studie gezond. Na de Hotelschool studeerde ze door aan de opleiding Voeding en Diëtiek. Haar specialisatie was de levensmiddelenindustrie. Zo kwam ze er achter dat mensen tijdens het boodschappen doen niet weten waar ze op moeten letten. Daar kwam uiteindelijk het boekje Eibertje kiest uit voort. Wegens dat succes bracht ze ook een deel 2 op de markt. Hier te bestellen. In 136 pagina’s vertelt Eibertje over de verschillende producten die je in de supermarkt kunt vinden, laat ze zien hoeveel suiker er in bepaalde producten zitten en geeft ze handige tips, trucs en feitjes.

Eibertje kiest meer screenshot

Eibertje maakt het heel makkelijk om gezonde keuzes te maken door haar ‘groene en rode bladzijdes’. Dat zijn ook mijn favoriete pagina’s van haar boek. Aan de ene kant staan de producten op de rode pagina die dus niet gezond zijn, op de andere kant (groen) staan de gezondere keuzes.

Eibertje kiest meer Eibertje kiest meer

Perfect om te checken wat jij nu eigenlijk in je voorraadkast hebt staan. Ik kwam er achter dat ik al redelijk wat gezonde keuzes maakte, maar dat dingen die ik heeeeeel erg lekker vind soms toch op de rode bladzijde staan. Ze doet dit voor heel veel verschillende producten, van ijskoffie tot chips en van melk tot koekjes voor mee naar school/werk. Je zou het bij wijze van spreke gewoon mee kunnen nemen in je handtas als je boodschappen gaat doen!

De tips zijn gerangschikt op thema. Zo zijn er tips speciaal om op suikers te letten, zowel op verpakkingen als wat het met je doet. Maar ze geeft ook aan hoe etiketten je kunnen misleiden. Wat mij betreft is dit een musthave voor iedereen die (begint) met een gezonde lifestyle!

______________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Havermout banaan pannekoekjePasta met venkel groene asperges pesto