In Food

In het weekend heb ik altijd de neiging om te snoepen. Ik vond de ideale manier om aan mijn chocoladebehoefte te voldoen: bruine bonen brownie. Healthy en lekker!

Het recept vond ik op Feelgoodbyfood en ik maakte het gewoon na zoals het er stond. Het resultaat was een luchtige brownie. Zelf ben ik meer van de sticky brownies, dus onderaan het recept geef ik tips om het wat zwaarder te maken!

Wat heb je nodig:
Blik zwarte bonen van 400 gram (uitgelekt is het minder)
6 dadels
2 eieren
4 el rauwe cacaopoeder
3 eetlepel agavesiroop
3 eetlepel gesmolten kokosolie
2 eetlepel wijnsteen bakpoeder (ik koop dit bij de Tuinen)
1 theelepel vanille extract
Als topping (optioneel):
Cacaonibs
Quinoapops
Kokosrasp

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden voor. Ik heb een kleine oven dus ik zet hem op 150 graden. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze uitlekken. Doe alle ingrediënten samen in de blender, behalve de spullen voor de topping. Daarna kun je nog wat stukjes van de topping door het deeg heen roeren. Giet het beslag in een kleine brownievorm, of ovenschaal. Ik doe altijd bakpapier in de schaal, zodat ik in één keer de brownie er uit kan krijgen zonder dat er stukjes aan de bodem blijven plakken. Ongeveer 25 minuten in de oven. Met een satéprikker kun je kijken of het gaar is. Prik ’em er in, komt ie er schoon uit? Dan is ie klaar! Laat de brownie eerst afkoelen voordat je het gaat snijden. Ik heb een hele lichte lag nutella (fout!) over de brownie gesmeerd zodat de topping beter blijft zitten.

Tips om het sticky te maken
Voeg een scheutje melk/water (heel weinig) toe, een ei extra en/of wat meer dadels.

Bruine bonen brownie stukje

Geniet van je brownie!

_______________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Pasta met venkel groene asperges pestoBarbara super Foodstick