In Food

Ik ben gek op rauwe groente. Mensen verklaarden me eerst voor gek, maar vinden het nu ook lekker! Vooral met een van deze dipjes…

Raw food is echt een trend waar de meningen over verdeeld zijn, ik deed het omdat ik niet van gekookte groente houd. Binnenkort zal ik het een en ander vertellen over raw food, maar nu eerst de dipjes!

Welke groenten zijn nu lekker rauw? Dat is een kwestie van uitproberen. Ik neem veel paprika, komkommer, selderij, broccoli, wortels en bloemkool. Spitskool is ook heel lekker rauw trouwens!

Ik maak in ieder geval altijd een vorm van tzatziki met (Griekse) yoghurt, een teentje knoflook, bieslook en ministukjes komkommer. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Voor een fris sausje combineer je blaadjes munt met (Griekse) yoghurt, een heel klein beetje knoflook.

En ik maak vaak een dip met allerlei kruiden. Dus (Griekse) yoghurt met bijvoorbeeld peterselie, bieslook, lente-uitje, 1 tl dragonazijn. En voor degene die willen: peper en zout naar smaak toevoegen.

Was de groente. Serveer het in een barbecuebord of in losse bakjes. Probeer allerlei kleuren groente uit te kiezen voor een vrolijk effect op je bord.

Je kunt het ook (als je een dikke yoghurt of kwark gebruikt hebt in kleine amuseglaasjes doen! Leuk voor een high tea.

High tea groentedip en hartige popcorn

Eet smakelijk!

___________________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0