In Body

Het is alweer even geleden dat ik wat van Larissa heb laten horen. Ondertussen is er het een en ander gebeurd. Ze is gewoon eerste geworden! Weer tijd voor een interview.

Hi Larissa, allereerst nog gefeliciteerd met je overwinning! Wij zijn hier echt super trots. We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het allemaal was.

1. Toen je begon met je eerste wedstrijd wist je nog niet of je het nog een keer wilde. Waarom ben je het toch gaan doen?

“Klopt inderdaad. Achteraf gezien wist ik na mijn eerste wedstrijd direct dat het niet de laatste keer was dat ik het podium op zou gaan. Na mijn eerste wedstrijd ben ik 2.5 maand offseason geweest, maar altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ik toch weer het podium op zou gaan. En snel ook! Ik besloot met in te schrijven voor de WBBF World Grandprix 25 oktober en toen mij coaches mij vroegen om mee te gaan naar het EK van de INBA 6 dagen later was ik om.

Om nu terug te gaan naar jouw vraag, haha. Waarom? Mijn eerste wedstrijdvoorbereiding is niet soepeltjes gelopen. Ik had mezelf min of meer afgesloten van de buitenwereld. Ik deed niet aardig tegen de belangrijke mensen om mij heen, en dat wilde ik anders kunnen. Ik deed dit dus nog een keer om te kijken of ik mijn wedstrijdvoorbereiding positiever kon beleven en er meer van kon genieten.”

2. Heb je een andere voorbereiding gedaan dan vorige keer?

“In principe was het niet anders. Het was dit keer geen 21 weken, maar 9 weken. Beter te overzien dus. Ik pakte gewoon mijn voedingsschema weer op waarop ik afviel en deed mijn trainingen. Wel werd mijn voedingsschema 1.5 week voor de eerste wedstrijd drastisch aangepast. Waar ik mijn eerste voorbereiding extra moest gaan eten om te voorkomen om zoveel af te vallen, moest ik nu gaan leven op alleen maar vis, groente, ei en walnoten. Geen koolhydraten, helaas.”

3. Zijn er dingen zwaarder/makkelijker geworden?

“Mentaal is het makkelijker geweest. Nu heb ik er ook hulp bij gehad van een mental coach. Hij wist via via waar ik mee bezig was en bood mij toen een paar sessies met hem aan. Eigenlijk dacht ik direct: Ja daaag, dat is niets voor mij! Maar na wat dagen erover nadenken besloot ik het toch te doen, ik heb niks te verliezen toch?

Dat heeft me mentaal wel geholpen. Ik bekijk dingen positiever en denk eerst wat beter na voordat ik uitval of chagrijnig doe tegen de mensen om mij heen.

Het feit dat deze wedstrijdvoorbereiding 9 weken was, maakte het ook wat beter te overzien. Ik wist dat ik keihard moest gaan werken, omdat ik in mijn offseason toch best weer wat was aangekomen. En dat moest er dus echt van af! Ik kon geen fouten maken!”

4. Hoe kijk jij tegen beide wedstrijden aan, ben je nu meer tevreden?

“Ik ben absoluut tevreden! Wat ik binnen een jaar heb weten neer te zetten vind ik zo tof. In Nederland werd ik 1e en 3e op de wedstrijd en in ItaliĂ« 7e. Wat een mooie ervaringen allemaal.

Eerst dacht ik niet zo tevreden te zijn met mijn shape. Ik was minder hard en minder droog dan mijn eerste voorbereiding. Nu ik foto’s naast elkaar zet zie ik ook goed dat ik minder droog ben, maar wel mooier in verhouding. Ja, ik ben tevreden. Maar toch, zijn er altijd puntjes die beter kunnen 🙈. Maar dat is voor de volgende keer toch? Als je alles in een keer direct goed doet, en er niks meer te verbeteren valt, is het ook niet leuk!”

Larissa links juni 2015, rechts oktober 2015

Larissa links juni 2015, rechts oktober 2015

5. En dan direct er achter aan nog een wedstrijd, in het buitenland nog wel. Was dat niet extra zwaar om de lifestyle nog langer vast te houden?

“Ja! Hoe tof is dat? Man wat een prachtige ervaring. Nee, ik vond het niet moeilijk. Je bent dan zo dichtbij. Ik zat vol met adrenaline van mijn eerste wedstrijd! Ik vond het leuk om hem een wedstrijd door te pakken, ik weet dat ik dat voor een volgende keer ook weer wil doen. Natuurlijk is het lichamelijk niet helemaal gezond, maarja dat zijn wel meer dingen niet toch haha.”

6. Wat doe je nu?

“Op dit moment werk ik in een sportschool in de fitness en geef ik nog groeps- en jazzlessen. Ik blijf lekker trainen en focus me op andere dingen in het leven. Begin maart start ik met een opleiding tot vitaliteitscoach en wil ik mij daar volledig op richten.”

7. Ga je opnieuw meedoen aan een wedstrijd?

“Ja. Althans, dat wil ik wel. Het liefst sta ik volgende week alweer op het podium (niet dat ik dat nu zou kunnen met 5 kilo er aan), maar ik heb besloten om even een jaartje niet aan een wedstrijd mee te doen. Mijn lichaam laten rusten en herstellen. Spier opbouwen. En met een onwijs mooie, sterke Shape terug komen.”

8. Wat zou je als tip aan beginners mee willen geven?

“Jeetje. Gewoon doen. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Zorg dat je de juiste mensen om je heen hebt die je steunen in wat je doet. Dit was mij anders echt niet gelukt. Ga doelgericht aan het werk. Houd je doel voor ogen. Weet waarvoor je het doet. Weet waarom je er aan begonnen bent. Zoek contacten met andere meiden die ook voor wedstrijden gaan, zodat je af en toe je ei eens kwijt kan aan iemand die het ook daadwerkelijk begrijpt. Voor de rest, nooit opgeven! Dat is zonde.”

Een kijkje achter de schermen bij Larissa!

Uiteraard blijven we Larissa volgen en zodra ze weer op het podium staat, horen jullie het. Ik vind het ook erg dapper dat ze haar lichaam nu de nodige rust gunt. En natuurlijk: heel veel succes met de opleiding!

_______________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition en Positieve Psychologie gedaan.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Blokjesbuik bijna sixpackWorkout 3 december