In Food

Even geleden was ik op de lancering van ‘Koken met Janny: elke dag vers’. Daar kreeg ik het boek direct mee. Janny van der Heijden kan echt geweldig koken, ik heb al eerder een workshop van haar gehad. Nu was het tijd om te kijken of ik die kookkunsten kon evenaren!

Koken met Janny: elke dag vers Het boek is makkelijk leesbaar. Naast heerlijke recepten, krijg je ook een inkijkje in het leven van Janny van der Heijden. Zo geeft ze namelijk haar keukenhelden, zoals de snijplank die ze al jaren in haar keuken heeft! Ze leert je de basis van koken en bakken, geeft een seizoenskalender en deelt haar boek op in simpele hoofdstukken.

Soepen, salades, eieren, kip, vis, vlees, vega, fingerfood, zoet & co en bakken. Een heel hoofdstuk met lekkere smoothies was voor mij ook erg leuk om te lezen.

Voor mij was het moeilijk om te bedenken welk gerecht ik eerst wilde proberen! Ik besloot voor de Champignonstrudels te gaan. Ik had geen peterselie en heb alles door de helft gedaan. Youri en ik hebben allebei zo’n rol opgegeten als avondeten!

Zo zag ie van Janny zelf er uit:

Koken met Janny: elke dag vers champignonstrudels

Champignonstrudels

8 personen

75 g boter
2 uien, gesnipperd,
3 tenen knoflook, geperst
1 kg champignons
zout, peper
gemalen korianderzaad
1 pak filodeeg
200 ml mascarpone
1 el balsamicoazijn
Klein bosje peterselie, gehakt
4 volle el paneermeel
4 el geraspte parmezaanse kaas
olijfolie

Verhit een deel van de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur en fruit hierin op laag vuur de uisnippers en knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en laat deze onder regelmatig omscheppen ongeveer 10 minuten fruiten. Breng op smaak met zout, peper en korianderzaad.

Laat het filodeeg onder een theedoek ontdooien. Roer mascarpone en balsamicoazijn door het paddenstoelenmengsel en proef opnieuw of nog zout en peper moet worden toegevoegd. Laat het vocht zoveel mogelijk verdamoen. Schep het paddenstoelenmengsel in een kom en meg met peterselie, paneermeel en kaas.

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nu telkens een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk met olie, leg hierop een tweede vel en bestrijk dit ook met olie enzovoort. Maak zo twee stapels. Verdeel het paddenstoelenmensel in een lange reep aan het uiteinde van elk stapeltje deeg en rol het geheel over de vulling op. Bestrijk de buitenkant met olie en leg de pakketjes op de bakplaat. Laat in ongeveer 40 minuten goudbruin en krokant worden.

En dit is die van mij:Koken met Janny: elke dag vers champignonstrudels

Koken met Janny: elke dag vers champignonstrudels

Best goed gelukt toch? Het was in ieder geval heerlijk! Het boek is leuk en goed om te lezen voor zowel de beginnende als de gevorderde kok. Zeker een plaatsje op de boekenplank waard.

Koken met Janny: elke dag vers. Janny van der Heijden. € 29,99. Koop het boek hier:

Koop bij bol.com

Volgende op het lijstje? Pepernotenbavarois met Sinterklaas!

_______________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition en Positieve Psychologie gedaan.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Eiwitrijke healthy ontbijt tiramisu