In Mind, Reizen
 Dit jaar heb ik een mooie transitie gemaakt naar de persoon die ik wil zijn. Met kleine aanpassingen heb ik al een heel verschil kunnen maken. Aankomend jaar wil ik een stukje verdergaan en daarbij keek ik terug op lang geleden. Wat wilde ik vroeger graag worden?

Op het moment dat ik klaar was met het vwo, wist ik eerst niet zo goed welke studie ik wilde doen. Ik zat te dubben met dansen en schrijven in mijn hoofd. Maar mijn hart zei: reizen! Ik had net mijn eigen dansstudio opgezet, had nog een relatie en werd toen ook nog eens ingeloot in de studie die ik uiteindelijk had uitgekozen. Daar ging de gedachte van een gap-year. Ik was hartstikke jaloers op degene die wel gingen.
Na de opleiding Journalistiek dan? Ook dat ging niet, ik kreeg een baan. “Wees blij dat je een baan hebt in de journalistiek.” En ik had weer een relatie. Nog steeds mijn eigen dansstudio.
Ondertussen had ik tijdens mijn studie wel voor het eerst gevlogen, naar mijn vriendinnetje in Madrid. Dat was echt een geweldige ervaring. Met mijn vriend vloog ik naar Zakynthos, Tenerife en Sicilië. Met persreizen ging ik twee keer naar Oostenrijk (mountainbiken, paragliden!) en Duitsland. Iedere keer hoorde ik de verhalen aan van travelbloggers of mensen die gewoon voor een lange tijd gingen reizen. Wauw, dat wil ik ook. Ik wil andere culturen opsnuiven, mensen in andere landen helpen en vooral struinen door de prachtige natuur die op deze aardbodem te vinden is. Lekker schrijven in lezen met een fantastisch uitzicht. Maar waarom deed/doe ik het dan toch niet?
Die eeuwige angst om straks geen geld meer te hebben. Ik was altijd freelancer. Niet werken, is geen geld. Ik heb vanaf mijn achttiende al geen vakantiedagen meer. Hoe kon ik er dan ooit een maand tussenuit gaan? En ook nu ik een vaste baan heb, vind ik het eng. Strak neem ik al mijn dagen op en denken ze: laat maar zitten daarna. Of willen ze mijn contract niet verlengen. Op het moment dat ik me dit bewust werd, realiseerde ik me dus dat ik in pure angst leef. Constant. Op deze manier kun je niet je hart volgen. Dit moet ik gaan doorbreken. Ik heb het er met Youri over gehad en hij is het met me eens.

8 april volgend jaar gaan we trouwen (ook een jeugddroom). Daarna pakken we een rugtas en gaan we backpacken tot eind april in Thailand (als ik vrij kan krijgen haha). Mijn ultieme droom. En in de weekenden tijdens het voorjaar en de zomer zullen we vaker de tent pakken en ergens heengaan om te kamperen. Meer de natuur in. Ik kan niet wachten en spring het liefst nu al het vliegtuig in. Bestemming onbekend. Maakt niet uit. Er is nog zoveel te zien. Maar ik wacht. Ik ga me goed voorbereiden op Thailand en spring 9 april voor het eerst in het diepe…


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Boek BHAHKerstmarkt Oldenburg