In Body, Lifestyle, Mind

Ik volg Janne al een tijdje via social media en haar website Ladies Lifting en zij inspireert mij enorm. Nu zag ik dat zij binnenkort meedoet met een Bikini Fitness wedstrijd. Tijd voor een interview!

Ladies Lifting Janne“Mijn naam is Janne, ik ben 26 jaar en ik ben personal trainer en online coach op het gebied van gezonde voeding, fitness, mindset & lifestyle. Ook heb ik een online programma ontwikkeld waar je zelfstandig (blijvend) mee kunt afvallen. Dit doe ik bij mijn eigen bedrijf Ladies Lifting PT online, maar sinds kort ook een fysieke locatie heeft in de Pure Power Gym in Meppel (zelf woon ik in Zwolle). Daar kun je dus ook terecht voor hulp bij het afvallen & strakker, fitter en gezonder worden. Hier gaat veel van mijn tijd inzitten (en dat vind ik super!), maar áls ik wat vrije tijd heb ben ik graag aan het schrijven (zoals op mijn blog), lezen en voornamelijk tijd spenderen met vrienden en familie. Maar mijn voornaamste bezigheid naast mijn klanten is nu toch wel: zelf trainen! Met de wedstrijd in het vooruitzicht is dat gewoon iets wat prioriteit heeft, tezamen met voeding/voeding voorbereiden, etc.

Ladies Lifting Janne

  1. Je gaat meedoen aan een wedstrijd, welke is dat, wanneer is die en wanneer ben jij begonnen met trainen?

“Dat klopt, ik ga meedoen aan de bikini fitness klasse op de S.A.P. (Strength and Physique) cup op 12 & 13 december in Veldhoven. Ik train inmiddels natuurlijk zelf al jaren, zeg maar 6 jaar, gewoon voor mijzelf.. maar met specifieke wedstrijdvoorbereiding ben ik pas 5 weken geleden begonnen. In totaal heb ik dus 10 weken om mezelf klaar te stomen voor de wedstrijd, iets wat erg kort is. Sommige meiden beginnen al 4 maanden (of zelfs nog veel langer) van te voren om zichzelf geheel “stage ready” te krijgen voor een fitnesswedstrijd. Ik was wat impulsiever en bedacht ineens: ik ga gewoon meedoen in december. Daar moest ik echter nog wel veel voor doen: mijn schouders, billen en benen moeten extra aangepakt worden en mijn vetpercentage moet drastisch omlaag. 10 weken is daar erg kort voor en ik zit nu over de helft, maar ik ben goed op weg!”

  1. Vorig jaar wilde je ook al meedoen, waarom ben je daar mee gestopt?

“Dat klopt, precies een jaar geleden was ik ook begonnen met wedstrijdvoorbereiding, maar toen trainde ik voor de JBC in maart. Ik had dus veel langer de tijd. Mijn moeder werd echter op 2e kerstdag plotseling erg ziek en dit ging alleen maar slechter, totdat ze terminaal was verklaard en ik dus per direct stopte met mijn wedstrijdvoorbereiding.”

  1. En waarom heb je het nu weer opgepakt?

“Goede vraag! Mijn moeder is overleden in februari dit jaar en ik had daarna uiteraard even mijn hoofd niet zo staan naar een wedstrijd. Ik gaf zelfs diverse keren aan nooit meer mee te gaan doen, omdat gezondheid in mijn ogen de prioriteit moest hebben en niet ‘uiterlijk vertoon’. Toch begon het weer te kriebelen – een fitnesswedstrijd is véél meer dan alleen uiterlijk vertoon. Het is een doel willen bereiken en daar alles voor over hebben, een verandering van je gehele levensstijl en een keiharde uiting van discipline en doorzettingsvermogen. Dat vind ik er zo mooi aan. Ook combineer ik mijn wedstrijd gelukkig nog steeds met het gezonde aspect, want ik zou mijn gezondheid er niet voor op het spel willen zetten. Ik sport veel, slaap voldoende, rust genoeg en eet meer groente dan ooit, heb geen cheat- of junkdagen en drink geen alcohol. Nou, als dat niet gezond is… 😉 ”

  1. Heb je ooit het lichaam al gehad dat nodig is voor zo’n wedstrijd?

“Nee, dat vind ik niet. Ik was heus wel slank, in shape, getraind en/of gevormd, maar zo specifiek als nodig is en met zo’n laag vetpercentage als dat ik straks ga hebben, was ik nooit. Het is voor mij dus ook echt een primeur hoor!”

  1. Gaan er dingen anders in vergelijking met toen.

“Ja en nee. Voor mij persoonlijk is het een groot voordeel dat ik zo kort voor de wedstrijd ben begonnen met mijn ‘prep’ (zoals we dat zo mooi noemen), omdat ik echt zo iemand ben die vroeger altijd al op de laatste dag haar huiswerk maakte, haar scriptie pas 6 weken van te voren begon te schrijven terwijl we er een jaar de tijd voor hadden en haar huis voor visite begint op te ruimen als er wordt geappt “we zijn onderweg!”….. uitsteller ten top dus 😉 Hierdoor houd ik me nu elke dag strikt aan mijn schema’s en staat alles even in het teken van de wedstrijd. Vorig jaar dacht ik iedere dag “ach, ik heb nog een paar maanden” en was ik er dus niet zo 100% aan committed als nu.”

  1. Wat valt je het zwaarst en wat is het makkelijkst om vol te houden?

“Persoonlijk vind ik het moeilijk om vaste trainingen te hebben. Ik trainde altijd voor mezelf, op mijn eigen manier en met de oefeningen waar ik persoonlijk zin in had die dag. Nu MOET ik bepaalde oefeningen steeds doen en dat gaat me op gegeven moment tegenstaan. Voeding is natuurlijk ook pittig, ook daarin houd ik me strikt aan iedere dag redelijk hetzelfde eten, maar dit red ik wel. Natuurlijk heb ik af en toe honger, trek in chocola of een wijntje, maar ik ben wel volledig gedisciplineerd en doe het dan simpelweg NIET – of ik pas het in in mijn schema en laat er iets anders voor staan (maar meestal doe ik dit ook niet).”

  1. Wat is jouw doel, wil je dit vaker gaan doen?

“Dat hangt helemaal af van mijn plaatsing in december, haha. Mocht ik gekwalificeerd worden voor een B-wedstrijd (en dus voor mijn gevoel ‘winnen’, of ik nou eerste, tweede of derde word) dan ga ik denk ik wel door. Maar misschien wil ik dan ook wel eerst even pauze, of misschien kap ik er daarna mee. Ik durf het niet te zeggen. Als ik ergens voor ga, ga ik er 100% voor, dus daar kan ik nu nog even geen uitspraken over doen 😉 Ik vind het het meest belangrijk dat ik de komende maanden véél andere dames ga helpen richting hun droomlijf. Dat is mijn echte doel.”

  1. Wat is het eerste dat je gaat doen na de wedstrijd?

“Het allereerste is waarschijnlijk: eten. Chocola, chips, slechte dingen. Daarna ga ik me waarschijnlijk misselijk voelen en dan weer terug naar het normale leven van ‘gewoon’ lekker gezond eten met hier en daar eens een wijntje en hapje. En na mijn wedstrijd is het natuurlijk al snel kerst…… En dan kan ik gewoon mee eten! Hoe tof!”

Een gezonde meid die weet waar haar grenzen liggen. Ik blijf haar zeker volgen en zal jullie op de hoogte houden van haar prestaties. Voor nu wens ik Janne in ieder geval heel veel succes!

Ladies Lifting Janne update 6

________________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Youri tijdens Lowlands