In Body, Lifestyle

Bij Esmay Rorije (22) jaar ging er op haar 14e een knopje om. Ze wilde niet meer doorgaan zoals ze nu deed. Ze wilde zich goed voelen in haar eigen lichaam en ging daar volledig voor!

“Op mijn veertiende ben ik begonnen met sporten. Ik deed alleen cardio en nog niets met mijn voeding. Ik vond mezelf te dik en schaamde me als ik in de spiegel keek. Ik durfde niet naar het strand of het zwembad. Toen ik me dat bedacht, wist ik dat er echt iets moest veranderen.
Esmay rorije transformatie
Sinds een jaar of drie ben ik ook met een gezonde voeding begonnen. Door alleen al te stoppen met suikers, viel ik 6 kilo af! Dat goede resultaat zorgde ervoor dat het een verslaving werd. Ik ben nu 1,5 jaar bezig met krachttraining. Instagram zie ik daarbij echt als motivatie en inspiratie. Vanaf dat moment ben ik echt helemaal weg van de fitnesswereld. Het is een fantastisch gevoel dat je steeds meer gewicht kunt pakken en dat je iedere week je lichaam ziet veranderen. Inmiddels heb ik mijn doel bereikt, maar ik wil steeds meer. Ik wil nu graag nog meer spier en een plattere buik.

Mijn omgeving reageerde in het begin niet altijd even leuk. Ze zeiden: ‘Nu ben je wel mooi genoeg toch? Overdrijf je niet een beetje? Eet je wel goed?’ Ik eet juist hartstikke veel en fitness doe je niet alleen om er ‘mooi’ uit te zien. Ik sport ook omdat ik daardoor echt lekker in mijn vel zit en af en toe kan het ook een uitlaatklep zijn. Binnenkort ga ik zelfs de studie gewichtsconsulente doen, omdat ik graag andere mensen wil helpen om hun streefgewicht te bereiken!”

Esmay Rorije

Barbara: Een inspirerend verhaal van Esmay. Wat ik vooral leuk vindt, is dat ze voor de complete lifestyleverandering is gegaan en niet voor de quick fix. Daar staan wij ook voor met deze website. Gezond worden of afslanken doe je niet binnen vier weken, het is een complete transformatie!

Volg Esmay via instagram.

Wil jij ook in de spotlight? Stuur dan een mail naar barbara@behappyandhealthy.nl met jouw verhaal!

________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Taste of HollandWeet wat je eet Daan de Wit