In Reizen

Ik ben gek op mooie tuinen. In Groningen moest ik dus wel even naar de Hortus Haren. Mijn favoriet: het Verborgen Rijk van Ming.

Deze hortus botanicus is een van de oudste van Nederland. Wat begon als een kleine kruidentuin is inmiddels 20 hectare groot! Wij liepen direct naar de Chinese tuin: ‘Het Verborgen rijk van Ming’, ontworpen door de stadsarchitect van Shanghai en aangelegd met Chinese werkkrachten en authentieke materialen uit China. We downloadden de speciale app en liepen zo door de tuin heen waar we iedere keer een stukje tekst voorgelezen kregen. Het was echt heel interessant.Hortus Haren Groningen

We voelden ons weer even helemaal in Azië. Als je naar de tekst luistert, hoor je ook de achterliggende betekenissen van doorkijkjes en zo. Heel leuk. Je kunt in het theehuis ook trouwen!Hortus Haren Groningen

Verder vond ik de rotsentuin heel erg mooi. De Keltische tuin vond ik wat minder. In de vijver lagen echt prachtige lotussen. Mijn favoriete bloemen!

Ben jij wel eens in een Hortus botanicus geweest?


Huang Num Keaw WaterfallBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Uitzicht over Groningen vanaf MartinitorenWat Palad Chiangmai Thailand