In Food

Ik had nog een pompoen thuis liggen, dus ik besloot er een pompoensoep van te maken. Een heerlijk gerecht voor de herfst. Zelf bedacht en het resultaat: Youri was bijna boos dat het op was!

Het is eigenlijk vrij simpel om te maken, maar echt heerlijk. Het is healthy, maar je kunt er ook wat cheats doorheen doen. Ik heb er twee dagen van gegeten. Een dag met een stokbroodje met tapenades er bij en de volgende dag met pasta en croutons erdoor als maaltijdsoep! De tweede dag is de soep trouwens nog lekkerder!

Wat heb je nodig:
– Theelepel groentebouillon (poeder)
– Pompoen (liefst biologisch)
– 100 ml crème fraîche
– Halve ui
– 750 ml water
– 1/3 verse chilipeper
– Peper en zout
– Teentje knoflook
– Paprikapoeder
Voor de maaltijdsoep:
– Pasta
– Snee wit brood
– Smeerboter
– Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?
Snijd de pompoen in grote stukken en haal de pitten er uit. Kook het water met de groentebouillon en de pompoenstukken, laat het 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de ui en de chilipeper en kook die de laatste 10 minuten mee. Als alles zacht is, gooi je dit in de blender of pureer je het met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, paprikapoeder, geperst teentje knoflook en peper en zout naar smaak toe. Maak het weer warm en eet smakelijk.
Wil je er een maaltijdsoep van maken? Kook dan de pasta en voeg deze op het laatst toe. Smeer boter op de snee brood en strooi er zout en peper overheen. Dit doe je aan allebei de kanten. Snijd het daarna en stukjes en bak het krokant in de pan. Voeg dit, en de parmezaanse kaas, vlak voor het opdienen toe! Lekker!

Maaltijd Pompoensoep

_________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Lekr Lunch