In Geen categorie

Dat is de onderkop van het boek The Gift van Patty Harpenau, levenscoach en oprichtster van The Life Foundation. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben van haar boek. Ik zal je vertellen wat ik geleerd heb…

Het boek bestaat uit drie delen: Wij, Jij, Ik. In Deel 1 praat Patty over wat een gave is en hoe je met hoofd, hart en ziel kunt leven. Want dit zijn drie verschillende dingen die nog wel eens in tegenspraak met elkaar kunnen zijn. Met oefeningen probeer je achter jouw gave te komen. De gave waarmee je geboren bent. Patty leert je te kijken met je hoofd, te voelen met je hart en te ervaren met je ziel. Deze drie dingen groeien op hun eigen niveaus. Je ziel groeit door het leven, je hoofd door school en omgeving en je hart door relaties en emoties. Je leven groeit in verschillende fases, je ontwikkelt verschillende gaven. Deze gaven zijn Groei, Creatie, Zijn, Liefde, Overvloed, Wijsheid en Eenheid.The Gift Patty Harpenau

In deel 2 vertelt ze over de verschillende gaven en leer je hoe je ze toe moet passen. Door sprookjes, mooie quotes en oefeningen kom je steeds verder achter je ware ik. Schrik niet van haar schrijfstijl. Het is heel makkelijk leesbaar, maar voor sommigen kan het ietwat ‘zweverig’ overkomen. Als je door blijft lezen, zul je zien dat dat precies is wat het boek nodig heeft.

In het laatste deel komt alles bij elkaar. Je leert worden wie je al die tijd al eigenlijk bent geweest. Je leert je talenten en vaardigheden kennen om ze uiteindelijk te kunnen toepassen in je leven. Een van mijn favoriete oefeningen deel ik graag met jullie. Patty schrijft:

Vertrouw op het leven om je talent te leven. Het leven zegt altijd ‘ja’ tegen je. Als je denkt: ‘Dit gaat niet lukken’, dan geeft zij je gelijk. Als je denkt: ‘Dit voelt goed, wedden dat het lukt?’ dan geeft ze ja (ook) gelijk. Schrijf een brief aan je geluk. Een nuttige oefening, want het maakt dat jij je geluk plant. Als je klaar bent met je brief lees hem dan hardop voor aan jezelf of aan iemand die je lief is. Zodat je oren, hart en ziel jezelf goed kunnen horen.

Dag lief geluk,

Ik ben optimaal gelukkig als ik….

The Gift

Het boek is 17,95 en hier verkrijgbaar. Wat is jouw ultieme geluk?

_______________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Strong Viking Run 2015Spaonline