In Body

Veel mensen doen het: ze komen in de sportschool en gaan gelijk full power aan de slag. Maar he, vergeten we niet iets? Een warming-up is zo belangrijk. Lees hier waarom en hoe.

Je spieren, pezen en bloedsomloop moeten even warmdraaien. Als je direct gelijk aan de slag gaat, heb je veel meer kans op blessures. Een warming-up zorgt ervoor dat je lichaam warm is en klaar voor de prestatie die je gaat leveren. Stofwisselingsprocessen verlopen sneller zodat je spieren alle zuurstof en energie krijgt die ze nodig hebben. De bloedsomloop zorgt ervoor dat je spieren beter doorbloed zijn en dus minder kwetsbaar dan koud, stijve spieren. Maar je wordt ook alerter!

 

Hoe begin je? Je begint in ieder geval heel rustig, bijvoorbeeld door te gaan lopen (of gebruik de crosstrainer of voorzichtig het roeiapparaat). En dan steeds wat sneller. Werk daarna met spierversterkende oefeningen. Zo werk je aan de beweeglijkheid en stabiliteit van je gewrichten. Doe daarna wat dynamische rekoefening om de uiterste beweging van je spieren en gewrichten op te warmen. Daarna ga je meer oefeningen doen die gericht zijn op de workout die je zo gaat uitvoeren.

Wat je ook kunt doen, is werken met een foamroller. Daarmee verwijder je spierknopen en neemt je range of motion toe. Hier begin ik vaak mee, helemaal als ik nog spierpijn heb van de dag ervoor.

warming up push prss


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Chimpanzeefoam roller cooling down