In Food

Heb je nog pompoen over van gister? Maak er dan eens een heerlijke eiwitrijke healthy pompoencake van!

Dit jaar heb ik de pompoen helemaal ontdekt. Ik maakte al pompoensoep, quinoa pompoensalade en een pompoenbrownie. Nu was het tijd voor een cake. Het werd een sticky cake, daar ben ik gek op!

Wat heb je nodig:
3 eieren
400 gram pompoen
300 gram appelmoes (ik maakte dit zelf door 3 appels in blokjes te snijden, te verwarmen in de pan en een klein scheutje water er bij te doen, in de blender en voila!)
2 schepjes eiwitpoeder vanille
1 el bakpoeder
Nootmuskaat 1/2 tl
Kaneel 1 tl
Speculaas Koekkruiden 2 tl
olijfolie

healthy pompoencake

Hoe maak je het
Kook de pompoen tot het zacht is, maak de appelmoes. Doe dit samen in de blender met de rest van de ingrediënten. Giet het in een cakevorm. Ik doe dit normaal in bakpapier, zodat het er makkelijk uitkomt. Bij gebrek daaraan heb ik aluminiumfolie gebruikt. Het gaat ongeveer 60 minuten in de oven op 150 C in mijn kleine oven, grotere ovens op 180 C. Satéprikkerproef. Prik er een satéprikker in. Het is gaar als je satéprikker er schoon uitkomt! Bij mij bleef ie een beetje sticky. Lekker!

healthy pompoencake

_______________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0