In Food

Dit is wel mijn ontbijtweek geloof ik. Ontbijtkoek is zo lekker, maar vol vet en suiker. Ik maakte deze healthy variant.

Op internet kwam ik verschillende gerechten tegen. Ik heb het beste daarvan gecombineerd, zodat het precies mijn smaak is én makkelijk te maken. Het basisrecept dat ik heb gebruikt, kon ik niet meer terugvinden dus als het op jouw website stond, hoor ik het graag. Credits come to those who deserve them 🙂

De basis is van speltmeel, dus hij wordt droger dan een normale ontbijtkoek (uit de supermarkt). Maar de smaak is heel goed. Je moet hem wel redelijk snel opeten hierdoor voor ie droger wordt.

Wat heb je nodig
250 gram speltmeel
200 ml (soya)melk
2 eieren
2 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels speculaas- en koekkruiden
1 theelepel baksoda

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor tussen de 150 en 180 graden. Laat de kokosolie smelten. Mix vervolgens alle ingrediënten bij elkaar. Ik doe altijd bakpapier in een vorm, zodat de cake/taart er makkelijk uit te halen is. Ongeveer een half uurtje in de oven en klaar. Lekker als ie nog een beetje warm is.

Nog lekkerder met een klontje roomboter!

Healthy ontbijtkoek plakjes

___________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition en Positieve Psychologie gedaan.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Jacoline

    Hai Barbara, zo dit ziet er heel lekker uit. Wij hebben ook al een aantal verschillende gezonde cakes geprobeerd, maar deze ga ik ook zeker een keer maken. Ik ben echt gek op ontbijtkoek, maar oeh wat een suiker zit daar in. Dit lijkt me een gezondere versie. Misschien is het ook lekker met amandelen als topping? Succes met je blog! Groetjes Jacoline

    • Barbara Schriek

      Beste Jacoline, Bedankt! Ja, het was echt heerlijk. Topping en vulling kan altijd naar eigen smaak toegevoegd worden. Het klinkt in ieder geval lekker. Succes 🙂 Liefs Barbara

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Gevulde paprika met pastinaak en tomaatjesFoodfestival couscous