Wat een heerlijk weer. Daar kunnen we wel wat verkoeling bij gebruiken. De meeste ijsjes zijn echte suikerbommen, maar deze zijn lekker én gezond!
In het blad GOOISCH stond een recept om zelf ijsjes te maken, bedacht door Janny van der Heijden. Ze zagen er zo lekker uit dat ik er besloot een healthy variant van te maken. En ik heb ze geproeft: heel lekker! Omdat het gemaakt is met Griekse yoghurt zonder vet, zou je het bij wijze van spreken zelfs na het sporten kunnen eten! Ik maakte twee verschillende soorten.
Wat heb je nodig:
ijsvormpjes
Griekse yoghurt zonder vet (ik had 1 bakje voor 8 kleine ijsjes)
Verse aardbeien
Yoghurt
Hoe maak je het:
Optie 1: Yoghurt, kwark en aardbeien apart.
Doe naar smaak honing bij de yoghurt. Maak met een vork de aardbeien tot een prakje of doe het in een vijzel.
De aardbeien zijn zoet genoeg in deze tijd van het jaar, dus die zoet ik niet. Doe dan eerst de yoghurt in het vormpje en daar bovenop een of twee centimeter aan aardbeienprak.
Optie 2: Yoghurt en aardbeien door elkaar.
Prak een paar aardbeien en doe de rest in kleine stukjes. Doe dit bij de yoghurt en voeg naar smaak honing toe. Goed roeren. Schenk het in de ijsvormpjes en klaar voor de vriezer.
Laat de ijsjes zo’n 4 uur bevriezen tot je ze gaat eten.
Geniet er van. Heb jij wel eens zelf ijsjes gemaakt?
__________________________________________________________
Mijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.