In Food

Ik ben bijna jarig dus dan zoek ik altijd naar gezonde baksels. Ik vond deze healthy appeltaart bij Chickslovefood. Zo, wat een succes!

Appeltaart is een van de lekkerste taarten die er is. Als er een homemade appeltaart is, gaat mijn voorkeur altijd daar naar uit. Tijd om een healthy versie te maken. Dan is het minder erg als ik meerdere stukjes neem 😉 Lekker en gezond voor de fitgirls onder ons! Het is trouwens een klein taartje. Ik heb er ook nog wat muffins van gemaakt. De onderkant is hard dus je kunt er een vormpje van maken. Het hoeft dus niet in een vorm te staan.

Wat heb je nodig
2/3 appels
2 handjes rozijnen
3 theelepels kaneel
2 eetlepels honing
300 gram volkoren speltmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
3 dadels
250 ml melk
2 eetlepels kokosolie (vloeibaar)

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze samen met de rozijnen, kaneel en 1 eetlepel honing. In de blender of keukenmachine doe je het meel, bakpoeder, eieren, melk, eetlepel honing en de kokosolie. Het wordt een stevig mengsel. Maak je bakjes, doe daar bovenop de appelblokjes en rozijnen. Zet dit ongeveer 15 tot 30 minuten in de oven!

Healthy appeltaart

Het originele recept staat hier.

__________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
HorecavaHorecava Feel Good Chai koffie