In Geen categorie

Afgelopen week keek ik de documentaire en tesste ik mijn stress, want dat kun je blijkbaar opmeten. Wist je dat? Lees snel verder hoe.

Ik kreeg een e-mail van stressoloog Lynn Hoogendoorn. Zij heeft een methode waarbij ze de stress in je lichaam en geest kan meten. Of ik interesse had dit te delen met de yogastudio, omdat zij vindt dat yoga en meditatie de beste medicijnen zijn tegen stress. Absoluut. Voordat ze kwam had ik een energiedrink genomen (it has been a long day), maar dat doe ik normaal niet. Dus ik was redelijk bang dat mijn stress omhoog zou schieten. Want dat is ook stress voor je lichaam. Ze legde me helemaal uit wat stress kan doen, ook op lichamelijk niveau.

Ik moest mijn vinger in een apparaatje doen, 2 minuten stilzitten en niet praten. Dat apparaat staat in verbinding met haar telefoon waarna ze direct het resultaat kan aflezen. Dit is het resultaat! Ik heb een lage bloeddruk en zit zekersteweten niet in een burn-out! Woehoe. Ook kan ik goed tegen stress. Stress kan zelfs gevolgen hebben voor je vaten, ook hier heb ik geen last van.

Interessant he?! Lynn komt binnenkort naar de yogaschool, zodat ook jij het kunt opmeten.

Deze week keek ik ook de documentaire Heal op Netflix. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een heleboel ziektes stress als oorzaak hebben. Ook in deze docu zie je dat de krachten van je mind heel groot zijn. ‘Change your mind. Change your body. Change your life.’ 

De officiële trailer van HEAL.

Ook deze documentaire bevestigt wat ik eigenlijk al weet en voel. We kunnen zoveel meer dan we denken. Maar we hebben vaak beperkende overtuigingen of terugkerende trauma’s. Positief denken, gezond leven, het heeft allemaal met je gezondheid te maken. Heb jij deze docu gezien?

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0