In Lifestyle

Ik ben naar de bioscoop geweest: Hacksaw Ridge. De rest van de avond had ik een wat-is-de-wereld-toch-gemeen-gevoel, maar wat een respect voor deze man. En nog waar gebeurd ook…
Hacksaw Ridge draait nu in de bioscoop en is geregisseerd door Mel Gibson. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Desmond Doss, die militaire verpleger wordt. De man groeit op in een klein dorpje en komt twee keer in contact met geweld. Hij zweert dat af als het een keer te ver gaat. Zijn vader is een oorlogsveteraan en heeft een kwade dronk. Uiteindelijk besluit Desmond zijn land te dienen in de Tweede Wereldoorlog, als medic. Hij is Zevendedagsadventist en weigert een wapen te dragen. Zijn medesoldaten en officieren tolereren dat niet dus hij krijgt het heel zwaar. Maar zelfs als hij helemaal in elkaar geslagen wordt, geeft hij niet toe. Uiteindelijk wordt hij zelfs als een dienstweigeraar voor de krijgsraad te slepen. Tijdens zijn speech zegt hij dit:

“Nu de wereld zo verscheurt is, lijkt het me niet verkeerd dat ik het een beetje wil repareren”

 

 

Wauw. Wat een man met idealen. Uiteindelijk mag hij deelnemen aan de oorlog en komt terecht bij de Slag om Okinawa. Bij de strijd om Hacksaw Ridge raken een heleboel mensen gewend, het is een gebied boven aan een klif. Als iedereen al naar beneden is en terug naar het kamp, blijft hij boven en haalt een voor een de gewonde naar beneden en te verzorgen. Desmond gaat de hele nacht door en haalt 75 mensen naar beneden! Na de film zie je archiefbeelden van de echte Desmond T. Doss.

Leuk weetje: De film ging op 4 september 2016 in première op het Filmfestival van Venetië. Daarna kreeg ie een tien minuten staande ovatie.

Bekijk de trailer hier:

English

I went to the cinema to Hacksaw Ridge. The rest of the evening I had this feeling what-is-the-world-a-bad-place, but I had a lot of rescpect for this man. A true event.

The story is about the life of Desmond Doss who becomes a medic in the army. He grows up in a little town and comes in touch with violence. He says he’ll never do it again if he goes to far one day. He decide to go to World War 2 as a medic. He refuse to wear a weapon. The other soldiers thinks it’s stupid so they bully and beat him. He does not give in. He even have to go to the court-martial and then he says this:

“Now the world is ript apart, it doesn’t seems so wrong that I want to fix it a little bit.”

 Wow, this is a man with his own ideals. Finally he can go to the war and comes to the Battle of Okinawa. At the battle of Hacksaw Ridge a lot of people got hurt, it’s up on a cliff. As everyone is going down, he stays and safes 75 people on his own. After the movie you see images of the real Desmond T. Doss.

After the premier at the Filmfestival of Venetië they got a ten minutes standing ovation.


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Mijn woord voor 2017: reizen travelwinactie-ue-boom-2