Af en toe heb je gewoon even zin in wat lekkers of een aparte maaltijd. Als je dit wel gezond wil houden, kun je kiezen voor chips van zoete aardappel en rode bietjes! Uiteraard met een lekker dipsausje.
Het is super easy en healthy. Je moet er wel even de tijd voor hebben om het lekker krokant te krijgen.
Wat heb je nodig?
Rode bieten
Zoete aardappel
Zout
Voor de dipsaus kun je hier kijken! Maar je kunt zelf natuurlijk ook een sausje maken. Gebruik als basis yoghurt of kwark en doe daar verse kruiden in, zoals knoflook, bieslook, peterselie en bijvoorbeeld stukjes komkommer.
Hoe maak je het?
Gebruik een kaasschaaf om dunne plakjes te maken van zoete aardappel en rode bieten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of gewoon op het rooster. Zet de oven op 150 graden en laat ze hierin tot ze knapperig zijn. Tussendoor kun je ze even omdraaien. Bij mij in de oven duurde het ongeveer een uur. Laat ze even afkoelen, eventueel wat zout toevoegen en voila!
___________________________________________________
Mijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.