In Food

Ik heb weer een lekker gezond recept voor jullie! Gevulde courgette met couscous. Je zit gegarandeerd vol!

Wauw, dit is dus echt heel erg lekker en gewoon gevonden bij de Allerhande! En je zit vol, vol met heerlijke groenten en kruiden.

Voor 2 personen heb je nodig:
2 courgettes
2 el arachideolie ( ik heb gewoon olijfolie gebruikt)
1/2 el ras el hanout (zit in een blikje bij de kruiden)
100 gr volkoren couscous
125 ml kokend water
1/2 citroen
8 gr koriander
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
80 gr witte kaas (ik had fetakaas)
Extra: amandelen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden (kleine ovens misschien iets zachter). Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees en doe in een kom. Meng 1/2 el olie met de ras al hanout en doe dat in de courgettes. Bestrooi met peper en zout, zet ze in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Doe de couscous in een kom, schenk het water er over en laat het tien minuten staan. Rasp de schil van de citroen en pers een beetje uit. Snijd de koriander grof. Meng de rest van de olie, koriander, kaneel, gesneden vruchtvlees en citroenrasp en -sap door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Vul de courgettes met couscous, strooi de witte kaas erover en garneer het eventueel met amandelen. Lekker, eet smakelijk!

Gevulde courgette met couscous

_________________________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Pompoen quinoa salade