In Lifestyle, Mind

Wat heb ik een rare weken achter de rug. Terug uit Ibiza, weten wat ik wil, niet alles is haalbaar, een overlijden, te veel willen, te weinig tijd. Let me tell you about it…

Op Ibiza kwam ik helemaal tot rust. Ik wist wat ik wilde. Dus daar ging ik voor. Thuis kreeg ik niet helemaal de reactie waarop ik gehoopt had. En financieel wil het (nog) niet helemaal haalbaar zijn, maar ik was blij, want ik wist eindelijk wat ik wilde in het leven! Terug in Nederland kwam ik dus keihard met beide benen op de grond. Gelukkig bleef ik mezelf openstellen voor wat ik wilde en kwamen er wel dingen naar me toe. Zo ga ik vanaf nu iedere maandag yoga geven bij Van Hellemond in Naarden, doe ik veel invalwerk daar en ook de Vriendschapskring in Ankeveen gaan we zitten over meer uren. Want lesgeven en mensen coachen, dat vind ik zo fijn om te doen. Hoewel ik geen enkel probleem zag in de financiën bleken andere daar anders over te denken. Vaak gewoon pure angst voor het onbekende. Daar ben ik minder bang voor. Ik kan daar juist genieten. Voor mij is het echt vrijheid blijheid. Maar ik merkte wel dat de meningen van anderen me raakte.

Op een woensdagavond ging ik naar een goede vriend van ons toe. Hij had kanker en gaf aan dat hij niet meer wilde. Dit werd de laatste keer dat ik hem zag, vrijdagochtend overleed hij. Sommige mensen staan veel dichterbij je dan je denkt. Hij en zijn vrouw waren altijd overal bij. Super gezellig. En het voelde ook goed, ze hoorde vrijwel bij de familie. Nu is hij niet meer. Mijn moeder was ook echt overstuur. Dat raakte mij ook. Op de crematie wist ik me groot te houden tot het moment van de eerste klanken uit de speakers. Wat muziek niet met je kan doen. Ik keek opzij en ook mijn zusje hield het niet meer. Tranen stroomden over mijn wangen. Wat kan het leven toch oneerlijk zijn. En ik maar klagen dat ik niet weet wat ik wil met mijn leven.

Meditatie bij Es Vedra

Meditatie bij Es Vedra, een belangrijk moment in mijn leven. Foto door: Nina Albada Jelgersma

Dit zette me wel weer met beide benen op de grond. Het leven is kort, geniet van ieder moment. Wees lief voor een ander. Heb een ander lief. In Weekblad Wijdemeren (komt morgen uit) schreef ik een stuk over troost. Ik heb voor mezelf besloten geen dingen meer te doen die ik niet wil, alleen als het noodzakelijk is. Ik wil alleen nog maar dingen doen waar ik blij van word. Ik weet wat ik wil met mijn leven en als het zo doorgaat, komt het binnenkort helemaal goed. Met of zonder steun van mijn naasten. Waar een wil is, is een weg.

______________________________

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Virginia

  Heel mooi geschreven Barbara en je hebt helemaal gelijk. Doe dingen waar je gelukkig mee bent en niet omdat het MOET. Daar heb ik ook ervaren en ik ben nu gelukkiger dan ooit. Heel herkenbaar.
  Zo goed van je dat je dit gedeeld hebt met ons. Bedankt.

  XXXX

 • Emmelyn

  Hoi Barbara, wat een mooie blog heb je en wat een mooi verhaal is dit. Wij sporten al een tijd in dezelfde sportschool en ik zag je blog toevallig op FB voorbij komen. Echt een mooi verhaal en wat cool dat je alleen op yoga vakantie bent geweest (iets wat ik ook wel zou willen!). Ik ga je blog volgen, heel leuk!X

  • Barbara Schriek

   Hi Emmelyn,

   Wat leuk! Ik ga waarschijnlijk zelf ook yogaretreats organiseren, omdat ik graag anderen wil laten ervaren wat ik heb gehad! Leuk dat je me volgt. Liefs, Barbara

 • Emmelyn

  Ik meld me aan! Superleuk X

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Winactie Love for LifeBe you