In Food

Zoals jullie weten heb ik een griep te pakken. Dat probeer ik altijd zo snel mogelijk mijn lijf uit te krijgen met sapjes en veel vitamines. Via een tip probeerde ik gemberthee uit. Waar dat goed voor is?

Volgens veel websites is gember goed voor je als je ziek bent. Als je regelmatig gember eet, schijnt het je lichaam zelfs gezond te houden.

Bepaalde enzymen zouden de stoelgang bevorderen en een opgeblazen buik verminderen. Daarnaast bevordert het de bloedcirculatie en helpt het om je lichaam te ontgiften en dat heb ik nu wel nodig! En omdat gember speeksel aanmaakt, wordt voedsel beter verteerd en helpt het bij afslanken. Het schijnt zelfs te zijn dat als je het veel eet, je minder last hebt van migraine.

Maar wat zit er nu eigenlijk in dat kleine gekke stukje voedsel?
Gingerol (helpt om misselijkheid en braken en gezwollen gewrichten te verminderen), Shogaol (stof die helpt tegen kanker en hartaandoeningen, pijnstiller en helpt bij door ontsteking opgezwollen gewrichten), Zingiberene (goed voor de spijsvertering) zijn allemaal antioxidanten die vrije radicalen kunnen opsporen en uitschakelen. B1, B2, B6 en vitamine C, natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

Marjolijn van Steeden vertelde me dat je makkelijk zelf gemberthee kunt maken, dus dat deed ik. Hoeveel zal ik nodig hebben om me weer beter te voelen? Het is super easy. Snijd de gember in stukjes en doe het in een theeballetje. Laat het goed trekken voor je het opdrinkt 🙂

Gember thee

Bron: www.gembergezond.nl

______________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Healthy andijvie stamppotEat Natural