In Food, Lifestyle

Dit weekend ben ik naar het Foodfestival in Amsterdam geweest. Daar heb ik natuurlijk allerlei dingen geprobeerd die ik nog niet kende. Check ze hier!

Eerst wil ik nog even zeggen dat ik het een mooi initiatief vind. Ik ben gek op Food Trucks. Vanwege het eten, maar ook vanwege de trucks en auto’s zelf. Heerlijk om naar te kijken. Soms is het een fantastische stellage geworden in een auto waarvan je in eerste instantie denkt niets mee te kunnen. Super creatief. De entree van het evenement was gratis. Wilde je een drankje, dan betaalde je bij sommige stands borg voor het glas. Bij de barretjes van het evenement zelf kocht je eenmalig een beker voor € 2,50 die je daarna steeds voor een bedrag kon laten vullen. Dat scheelt enorm in de zooi op de grond en is beter voor het milieu.

Maar dan de stands! Bijna heel de wereld was vertegenwoordigd met hun eten. Ik ging met Youri en mijn ouders. Wij besloten zo veel mogelijk te proeven door steeds 1 of 2 porties te kopen dat met elkaar te delen.

Bij de Bakfamilie hebben we een hartige wafel gehaald. In de wafels zit kaas en daar bovenop kun je een dressing kiezen. Wij deelden de biet&bacon en de pittige peer.

Foodfestival hartige wafel

Met een klein tentje stond Fat Pao. Zij verkochten Pao de Queijo, nog nooit van gehoord! Dit was een soort muffin gemaakt van tapioca, uit de cassava wortel. Een Braziliaanse glutenvrije snack. Wij kozen voor de smaak Peper, ook hier zat kaas in. Een aanrader, maar eentje is genoeg. Want het vult behoorlijk.

Bij Pacha Mama kochten we Alfajores, peruaanse koekjes met cocosmelk en caramel. Oef. Wat moet ik hier nu van zeggen? Doe er nog maar eentje!

Mijn moeder en ik hebben een wijntje genomen en mijn vader en Youri hebben een aantal biertjes geproefd!Foodfestival bier Foodfestival wijn

Ik ben naar huis gegaan met verse kokosmakronen (met speculaas, witte chocolade, pure chocolade en eentje met gember/peper) en chocoladetruffels.

Foodfestival cocos

Wij waren er echt om 12 uur ‘s middags, dus we hebben hier geluncht. We houden niet erg van drukte, in de avonden was het enorm druk. Kon je bijna over de hoofden heenlopen. Het nadeel vond ik wel de prijs van sommige dingen. Ik heb het een en ander overgeslagen vanwege de prijs of omdat ik dat zelf thuis ook klaarmaak. Ik vond het heerlijk om dingen uit te proberen die ik niet kende of nog nooit gegeten had en dat is gelukt!

Volgend jaar gaan we zeker weer. Ben jij er dan ook bij?

________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition en Positieve Psychologie gedaan.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Healthy ontbijtkoekVerival adventkalender