In Food

Ik had al een tijdje geen couscous meer gegeten en zag in de nieuwe Albert Heijn Kerkelanden biologische speltcouscous liggen. Daar wilde ik iets mee doen. Dat resulteerde in een heerlijk gerecht met kip en maïssalade!

Dit recept komt uit het boekje ‘Tajines en Couscous’ van Lantaarn publishers, maar ik heb de gewone couscous vervangen door speltcouscous. Ook doen zij er nog kurkumapoeder (1/4 tl) in, maar dat kon ik nergens vinden. Dat heb ik weggelaten en vervangen door een klein beetje ‘hot curry’ kruiden.

Wat heb je nodig voor 4 personen
1/2 tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
1/4 tl garam masala
2,5 dl kippenbouillon
200 g speltcouscous
700 g kipfilet
1 eiwit, losgeklopt
2 maiskolven, schoongemaakt (ik nam gewoon een blikje)
2 tomaten
1 kleine avocado
2 el rodewijnazijn (had ik niet, heb ik vervangen door 1 el balsamicoazijn en 1 el wittewijnazijn)
4 lente-uitjes

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Verhit de specerijen al roerend in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geuren. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en roer de couscous erdoor. Haal de pan van het vuur, dek de pan af en laat de couscous 5 minuten wellen, tot het vocht is opgenomen. Maak de couscous af en toe los met een vork.
Haal de kipfilets door het eiwit en vervolgens door de couscous. Leg de kipfilets in een grote met olie bestreken braadslede en bak ze in tien minuten gaar. Check dit even, want met kip vind ik dat altijd spannend.
Snijd ondertussen de tomaten, avocado en lente-uitjes. Doe dit met de mais (ik heb het even warm laten worden) in een bakje. Meng de rodewijnazijn erdoor en serveer dit met de kipschnitzels. Ik deed dit in mijn tajine voor een leuke sfeer!

Speltcouscous met kipschnitzels en maissalade

Je hebt hier je goede koolhydraten, proteïne, groentjes en dus vitamine en gezonde vetjes (avocado) in één heerlijke maaltijd!

_______________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Dadel kwarktaartjeRoo'Bar