14-25 september

Emoties

Veel van ons hebben van jongs af aan geleerd om emoties vooral te onderdrukken en ons ‘netjes’ te gedragen. Hierdoor hebben we niet geleerd met emoties om te gaan. Hoe meer we ze onderdrukken, hoe verder we bij onszelf vandaan raken.

Emoties kunnen heftig voelen, maar ze hebben ons ook een hoop te vertellen. Door ernaar te luisteren, in plaats van ertegen te vechten, kun je ongelooflijk veel over jezelf leren. Je leert je eigen grenzen kennen, je wensen en behoeften te ontdekken en met je emoties samen te werken in plaats van je erin te verliezen. You’ve got to feel, to heal!

In deze editie van het Feminine Home Retreat reiken we je tools aan om dit te gaan ervaren en er in je dagelijks leven mee te oefenen. In 5 sessies van ongeveer een uur ga je een week aan de slag met je eigen emoties. Soms heel praktisch, maar meestal heel ervaringsgericht. 

We verdelen het dit keer over 2 weken, zodat je meer kunt ervaren en integreren. Daar helpen we je bij via het besloten Instagram account.

Programma:

di 15-09 20:00 Shake & Release

vr 18-09 20:00 Expressive Writing

zo 20-09 20:00 Ruim je rommellade op

di 22-09 20:00 Energie & Grenzen

wo 13-09 20:00 Yin & Nidra

vr 25-09 20:00 Afsluiting, sharing + healing

Uitleg over de thema’s

Shake & Release (Barbara)

Tijdens deze sessie zullen we je lichaam in beweging zetten, zodat al je energie gaat stromen. Dan voelen, wat voel je, waar voel je het, waar komt het vandaan? Dan ervaren we een healing. Het voelt als een geleide meditatie, maar ondertussen zullen er allerlei processen op gang komen in je lichaam die je zelfhelend vermogen stimuleren, gericht op je emoties.

Expressive Writing (Marleen)

Om je in balans te te voelen is het belangrijk om emoties te verwerken. Uit onderzoek is gebleken dat schrijven over je emoties of trauma zeer effectief is voor het verwerken ervan. In deze sessie leer je de wetenschap achter Expressive Writing als manier om met je emoties om te gaan.

Ruim je rommellade op (Marleen)

Neurowetenschapper Dr. Candace Pert ontdekte dat emoties werkelijk in ons lichaam opgeslagen worden. Emoties triggeren namelijk de afgifte van speciale verbindingen, peptiden, die door het lichaam worden opgeslagen in weefsel, organen of spieren. Met name vrouwen zouden emotionele pijn in hun bekkengebied opslaan, daarom wordt dit gebied ook wel onze junk drawer genoemd. In deze sessie legen we onze rommellade en maken we contact met ons diepste vrouwelijke centrum: de baarmoeder, zodat onverwerkte emotie ruimte krijgt om te helen. 

Energie & Grenzen (Barbara)

Alles is energie. Dus met die energie kun je heel veel! Ken je het gevoel dat iemand ‘te veel’ is en dat ineens de bom barst, bij jou? Grenzen stellen voor jezelf is iets dat we vaak vergeten te doen, waardoor het soms allemaal even te veel is. Door duidelijk te staan voor je eigen grenzen en die te bewaken, zul je veel gebalanceerder leven.

Yin & Nidra (meridianen, emoties in balans) (Marleen)

Yin yoga maakt gebruik van veel wijsheden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarin wordt bijvoorbeeld gewerkt met energiebanen, meridianen, die energetisch in verbinding staan met onze organen en emoties. Door yin yoga te beoefenen, houden we ons lichaam en onze emoties dus in balans. Een heerlijke afsluiter van het retreat, zeker met een ontspannende geleide meditatie in de vorm van Yoga Nidra. 

Investering: € 67,50

Over de docenten

Barbara is een enthousiaste en passievolle yoga docent die graag reist en in de natuur is. Het afgelopen jaar is ze bezig geweest met Vrouw Zijn, vrouwen cirkels organiseren en mensen helpen met het volgen van je hart. Leven op de manier die jij wilt op een comfortabele manier. Ze heeft een onverwoestbaar optimisme en zal je altijd naar huis laten gaan met een boodschap.

Marleen is yogadocent, ontspanningscoach en ademtherapeut en yogatherapeut in opleiding. Met haar werk wil ze graag bijdragen aan een wereld met meer vriendelijkheid. Dat doet ze door mensen te ondersteunen weer in contact te komen met zichzelf, zodat ze een meer bewust en bezield leven kunnen leiden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0