In Food, Lifestyle

Ben je juist zo goed bezig met een gezonde lifestyle, staan de feestdagen voor de deur. Ik geef je tips om toch niet al te slecht te eten, maar wel te genieten.

Tijdens de feestdagen snoept iedereen wat meer. We krijgen allemaal wat extra calorieën binnen, maar je kunt er op letten zonder minder te genieten. Check deze tips.

Begin de dag met een goed ontbijt
Eet gezond, zorg dat het vult, zodat je daarna minder gaat snoepen. Heb je de avond daarvoor een enorme maaltijd op, kies dan voor een lichte maaltijd met veel groente, zoals een shake.

Eet groente
Eet sowieso groente tijdens de feestdagen. Groente vult wel, maar bevat minder calorieën en heel veel vitaminen en mineralen.Groentedip

Houd je aan je schema
De dagen voor kerstmis. Dan kun je tijdens de feestdagen zelf gewoon genieten.

Gezond is ook lekker
Wie zegt dat gezond niet lekker is, heeft het mis. Gezond kan onwijs lekker zijn. Check de recepten op deze website maar eens! Dus vervang eens wat ongezonde maaltijden door gezonde.
Bruine bonen brownie stukjeKleine porties

Probeer in kleine porties te eten. Je weet vaak pas na een half uur dat je vol zit en dat is vaak genoeg om veel te veel te eten. Eet dus rustig en in kleine porties.

Snoep alleen op de dagen daarvoor bestemd
Je hoeft niet heel september, oktober, november en december pepernoten, toch?! Koop dus ook niet te veel.

Stop als je vol zit
Het eten is vast allemaal super lekker tijdens de feestdagen, maar stop echt met eten als je vol zit. Anders lig je de rest van de avond op de bank uit te buiken.

Alcohol
Alcohol is nooit goed voor je, dus ook niet tijden de feestdagen. Drink een glaasje bij het eten en zet er een glaasje water bij. Ga niet door tot de fles leeg is.

Geen schuldgevoel
Geniet van het eten en drinken zonder schuldgevoel. De dag erna volg je weer gewoon je schema, toch?!

Gym gesloten
Op sommige feestdagen is de gym dicht. Je kunt op de bank blijven zitten, maar je kunt ook lekker gaan wandelen of hardlopen. It’s up to you!

Hardloop voorkant

__________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Loire Valley Tafel in Le Petit Bistro