In Body, Lifestyle, Mind

Omdat ik een nieuw ritme moest ontwikkelen vanwege mijn nieuwe baan en wat momentjes voor mezelf nodig had, besloot ik iedere dag te beginnen. Dit is hoe het me afging en wat het met me deed!

De eerste dag dacht ik: aaah die wekker. Maar ik ging er toch uit, deed wat kleding aan en voelde me oké. Licht hoofdpijn, maar die ebte weg. Ik deed een kleine warming-up en dan twee keer Zonnegroet A en twee keer Zonnegroet B. Nou, daar ben je ongeveer een kwartiertje mee bezig. Ik doe dat in een aparte ruimte waar ik de lichten uitlaat. Ik begon op maandag en hoewel die dagen soms heel zwaar zijn, had ik de hele dag energie.

De volgende dag sprong ik al mijn bed uit voor de yogasessie. En inderdaad, de rest van de dag weer meer energie en ik kon dingen makkelijk loslaten. Er leek wel meer ruimte in mijn hoofd te zijn.

Ik zeg altijd tegen anderen dat ze iedere dag een momentje voor zichzelf moeten inplannen, maar zelf lukte me dat niet. Daarom de yoga ‘s ochtends. Dan heb je in ieder geval tijd voor je zelf en begin je de dag met rust. In plaats van yoga kun je ook gewoon ademhalingsoefeningen of meditatie doen. Je kunt je beter focussen op wat belangrijk is en je zult je de hele dag beter kunnen concentreren.

Als jij dit ook wilt doen, is het belangrijk naar je lichaam te luisteren. Je bent net wakker, nog niet warm dus je zult niet direct in elke houding kunnen komen. Probeer goed op te warmen en goed in iedere houding te komen. Luisteren dus naar je lichaam, push jezelf niet te ver. Ik zou zeggen: probeer het!


 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Fun to Run Natascha Klootsematherme euskirchen