In Body

‘Hé kijk, er is een mountainbike event in Luxemburg waar we ieder jaar naartoe gaan. 40 km, dat kan ik wel toch?’ Ik schreef me in en ging naar India, toen was er nog maar een maand over om te trainen… In Nederland…

Nou, van dat ‘trainen’ kwam niet veel. Ik heb 1 keer een spinning les gedaan en heb wat vaker naar mijn werk gemountainbiked (dus niet mer dan 10km). Maar het was steeds zulk vies weer…

De dag voor we weggingen, ging onze Chevy Van kapot. Het was de eerste keer dat we gezamenlijk er mee op pad zouden gaan. Hals over de kop toen nog een hotel geboekt. Eenmaal op de camping waar mijn ouders zaten, kregen we wel te horen dat het zwaar zou worden. Nog dacht ik: ajoh, dat doe ik wel. Feit blijft wel dat ik zelf al geruime tijd eigenlijk niet meer getraind had. Überhaupt niets…

Vol goede moed stonden we aan de start. Het regende pijpenstelen, maar ik vond het te gek. En toen kwam de eerste klim. Mijn God, het leek of we recht omhoog gingen. Ik had het bloedheet, moest op adem komen en deed mijn regenjas uit. Want dit is eigenlijk een watersport jasje dus ademt niet haha.

Vanaf daar ging het goed. De eerste 15 km ging redelijk snel. Op 20 km hoorde ik mijn buik knorren. Mijn armen en benen deden niet meer wat ik deed en 1 keer met een klim kwam ik tot stilstand waardoor ik in slowmotion omviel. Een AA gedronken en een snicker gegeten en het ging weer. Prachtige paden en vergezichten doemden op en ik voelde me geweldig. Wat een sport!

Eén keer remde ik op een gladde steen (dom!) en viel ik zo een mini ravijn in. Mijn mountainbike bovenop me. Youri kwam aanrennen en ondertussen pakte een andere man mijn fiets. Stuur in mijn been, blauwe plekken, maar verder niets aan de hand. Dus ietwat angstig ging ik verder, maar die angst verdween al snel.

Het Mullerthal is echt prachtig om te wandelen en te fietsen. Wat een eer dat ik hier mocht rijden! Uiteindelijk de 40km uitgefietst en we kwamen niet eens als laatste binnen. 3 uur en 50 minuten er over gedaan. We waren rond de 400 m hoogte en in totaal hebben we een kilometer geklommen! Man, wat zijn we trots! En sorry Youri, dat je zo vaak op me moest wachten, maar heel fijn dat je dit wel hebt gedaan!

ENGLISH

‘Hé look, there’s a mountainbike event in Luxemburg. 40 km, that’s possible, right?’ I registrated and then I went to India for a month. So there was one month left to train… In the Netherlands…

Well, the ‘training’ didn’t went well. I did spinning once and I mountaimbiked to my work a couple of times (so not more than 10km). But it was raining all the time…

The day before we left, our Chevy Van broke down. So we had to book a hotel. It would have been the first time we went with the camper. When we came to the camping my parents went, a lot of people told us that the trail was going to be hard. But still I kept thinking: We should be fine! In the back of my head I was thinking, well, maybe I would have trained harder because I didn’t train my normal schedule as well for a long time…

Totally fresh we stood at the start. It was raining hard, but I loved it. And then there was the first climb. My God, it looks like we were going up in 90 degrees. I was hot, had to take a breathe and took out my raincoat. Well, it was a watersport jacket that didn’t breathe…

From then on it was great. The frist 15 km went quick. On 20 km I heard my stomach. My arms and legs didn’t do what they supposed to do and one time I did a climb, just stood still and fel in slowmotion. A drank an AA and ate a snicker and it was okay. We loves the view. What a sport!

One time I was breaking on a slippery rock (stupid!) and so I felt into a minor ravine. My mountainbike on top of me. Youri ran to me and an other man grabbed my bike. The steering wheel in my leg, a couple of bruises but I was fine. I was a bit scared, but that disapeared quickly.

The Mullerthal is beautiful to walk and bike. What an honour that I could Bike here. We finished the 40K in 3 hours and 50 minutes, not as last. We were at 400 m high and in total we climbed 1 K. Man, I’m so proud of me and my husband. And I’m so sorry Youri that you had to wait for me all the time, but I’m glad you did!

_________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Trailrunning Salomon