In Reizen

Bloggen over Thailand. Waar moet ik beginnen? Ik laat eerst de rode draad van onze reis zien: Bangkok, Chiang mai, Koh Chang, Koh Kood.

Dit artikel zal steeds aangevuld worden met links naar wat het is. We vlogen van Nederland naar Shanghai, een overstap van 13 uur en dan met het vliegtuig naar Bangkok. We kwamen ‘s avonds laat aan en we sliep op Khaosan road. Bij ons hotel kwamen we er achter (Sawasdee Bangkok Inn) dat het vreselijk smerig, bedden zonder beddengoed én met pisvlekken, was. Dus we liepen naar de overkant naar Khaosan Palace en dat was super. Rooftop swimming pool en schone kamers en goede douche! Twee nachten geslapen. Bangkok was voor ons echt te druk. We hebben een tuktuk genomen voor een halve dag en we zijn naar allerlei mooie tempels geweest en verder rondgelopen. Standing Buddha, Wat Suthat, Benchamabophit, Golden Mountain, Wat Ratchantdarm, Golden Buddha.

Met de nachttrein naar Chiang mai. Dat is echt een aanrader. Je gaat zitten, dan slapen en dan ben je er al! We kwamen aan op het treinstation waar vrouwen een traditionele dans opvoerden. Chiang Mai is heel groot. De oude stad is omgeven door water en stukken stadsmuur. We waren er van 13 tot en met 16 april tijdens Songkran, één groot watergevecht. Je komt er ook echt niet onder uit. Overal water, waterpistolen, mensen achter in pickups met water. Daar zijn we naar verschillende tempels gegaan. Maar ook tempels in de jungle, zoals Wat Umong, super gaaf met ondergrondse tunnels. En vanuit een Nationaal Park gelopen naar Watpalad, een pelgrimsroute naar Doi Suthep. We hebben gefietst en gekajakt door de Mae Ngat Valley, Doi Suthep gezien. Het mooiste was The Elephant Nature Park waar olifanten zichzelf kunnen zijn, niet geslagen worden en niet op gereden worden. Prachtig! Bij het Chiang mai Women’s Correctional Institute werd je bediend door gevangenen. 7 dagen overnacht hier. Dit is echt een goede basis om van alles te gaan doen. 7 nachten vond ik te veel. Als ik het opnieuw kon doen, had ik niets geboekt en vanuit hier ook naar Pai en Chiang Rai gegaan.

Trein terug naar Bangkok, dit keer overdag. Niet aan te raden. Je kunt niet echt slapen, er komen steeds mensen langs om eten te verkopen en ik kreeg ontzettend veel last van mijn hooikoorts. Van daaruit met een van en boot naar Koh Chang. Hier hebben we op verschillende stranden gelegen, naar de Animal Shelter Foundation gegaan, een jungle trekking (!) met Raht en scooter gehuurd. Dit eiland is prima te doen op de scooter en het kost heel weinig. We waren hier 4 dagen.

Met de speedboat (slowboat is goedkoper, maar duurt veel te lang) naar Koh Kood gegaan. Daar sliepen we 2 nachten in het Koh Kood Beach Resort. Echt een aanrader! Heerlijk geslapen, heerlijk gegeten, privéstrand en daar een Thaise massage gedaan. Het is een redelijk klein eiland dus na deze drie dagen hadden we het eigenlijk ook wel gezien. Wel prachtige watervallen gezien mét water waar je wel in kon zwemmen ook nog. Dus ik zou dit eiland niet overslaan!

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met Thailand. Ik vond het echt geweldig, lieve mensen, niet duur, mooie cultuur. Heerlijk!


Barbara touwtje springenBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Vorarlberg Bregenz FestivalGolden Mountain Bangkok, Wat Saket