In Reizen

Gisterochtend heb ik gekajakt op zoek naar dolfijnen. En ja hoor, gevonden!

Helaas. Ik kan geen foto toevoegen. Ik heb een filmpje gemaakt, maar ik zag niet wat ik filmde dus dat is compleet mislukt.

Ik wil al zo lang dolfijnen in het echt zien, in het wild. Maar met van die toeristenbootjes vind ik zo sneu. Dan zien ze dolfijnen, varen ze daar keihard naartoe, soms met meerdere boten tegelijk.

Dus ik ben in een kleine kajak gestapt en de Oceaan opgegaan. Moest wel even wat angsten overwinnen, want op een gegeven moment besef je dat je zo kan omslaan en dat je niet kan staan en weet ik veel wat allemaal. Maar dat liet ik van me afglijden. Peddelde zo ver als ik kom (en op tijd weer terug kon komen) en wachtte… Op het moment dat ik omkeerde, zag ik een vin. En nog een. En nog een… Ze kwamen echt omdebeurt als in een soort wielsysteem omhoog. Ik keek even naar links en zag toen een dolfijn zijn staart, hij dook net naar beneden. Geen hoofd gezien helaas. Man, wat was ik gelukkig zeg!

Even later zag ik allemaal bubbels omhoog komen, echt een meter voor me. Ik zag niets en vaarde eroverheen, want ik kon het niet meer ontwijken. Even later vroeg ik aan Salomon van Salomon’s Kiosk, de verhuurder, of dat dolfijnen waren. Het waren zo veel bubbels. Hij zei dat ze ademenen tijdens het eten van de visjes, dicht in de buurt van de kust. Het was vet in de buurt. Shit, had ik maar beter gekeken ofzo. Dan had ik ze misschien wel gezien!

Als ik de eerste keer vrij ben, zet ik weer mijn wekker. Dat smaakt naar meer. Volgende keer op een SUP!

_____________________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Patnem Beach Goa India