In Lifestyle, Mind

Diploma’s, certificaten, opleidingen en cursussen. We doen het allemaal. Soms vraag ik me af, is het het allemaal waard?

Ik begon al met lesgeven voordat ik hier les in had gehad. Ik deed het vanuit mijn hart, vanuit mijn passie. Ik wilde natuurlijk de middelbare school afmaken, mijn opleiding Journalistiek doen en ondertussen bleef ik lesgeven. Op een gegeven moment vroeg iemand, heb jij wel kwalificaties? Ik schrok en dacht: shit. Dat heb ik niet! En nu? Ik besloot de TEC Online opleiding te doen.

Ik had wel al mijn eigen lesstijl ontwikkeld, dus het was raar om die van een ander te volgen. Ik ging sportlessen geven en yoga. Ik ging in de leer bij de mensen waar ik les van kreeg… Ik bleef constant doorleren met cursussen, maakte mijn huiswerk en wilde alles goed onthouden.

Ik deed alles echt vanuit mijn hart. En om mij heen zag ik mensen dezelfde cursussen volgen, zonder enige ervaring, niet heel erg hun best doen of het gewoonweg niet kunnen. En ook zij gingen naar huis met een diploma. Dan ga je je toch afvragen, hoe betrouwbaar is dit? Want je kunt je als Yoga docent wel inschrijven bij de Yoga Alliantie of iets dergelijks, omdat je je diploma hebt. Maar wat zegt dat nu echt? Ik vind dat nu heel moeilijk. Ik heb yoga docenten zien lesgeven en klanten zien weglopen met blessures… Best een moeilijk onderwerp dit, want uiteraard zijn er takken van beroep waarbij je echt een diploma moet halen en die krijg je niet zomaar, zoals doktoren etc.

Aankomend weekend begin ik met SUP instructor en reddingszwemmen. Dat vind ik wel heel belangrijk om te halen vanwege de veiligheid van de mensen die bij mij komen. Aan het eind van het jaar wil ik de SUP Yoga Instructor opleiding gaan geven, vanuit mijn hart, mijn passie en de opleidingen waar ik mijn stinkende best voor heb gedaan. Gelijk kreeg ik de vraag: is dit geaccrediteerd bij de Watersportbond/Yoga Alliantie. En eerlijk? Dat zien we dan wel. Bij de Yoga Alliantie  is het zo dat er nog niet echt kwalificaties voor SUP Yoga bestaan. Watersportbond laat ik jullie weten na de opleiding van dit weekend. En anders? Anders ga ik het toch geven. Vanuit mijn visie, mijn passie en mijn missie. Omdat het kan en omdat ik weet dat ik het kan. Arrogant? Ik noem het op dit moment zelfverzekerd en ja, ook dat heeft wat cursussen gekost om zo over mezelf te kunnen praten. Mocht je mee willen doen met de SUP Yoga instructor training, mail mij dan even op barbaraschriek@hotmail.com (Oh, hotmail, wat onprofessioneel. Ja, maar wel heel makkelijk!). Het wordt waarschijnlijk 15 en 16 september 2018, gewoon in omgeving Ankeveen. Aan het eind krijg je een certificaat en of dat met mijn eigen bedrijfsnaam is of met een accreditatie van het een of het ander, dat hoor je dan wel weer. Ik geloof in mijn eigen kracht!

Mocht je je afvragen wat ik allemaal heb gedaan, bij deze dan wel even een rijtje 😉

2018: SUP Wise, SUP instructor 1 en Rescue (eind mei)
2018: Stoelyoga bij Stoelyoga Nederland
2018: 200 hours Hatha Yoga bij Shiva Shakti yogaschool, Goa, India
2017: Ayurveda (nu mee bezig)
2017: Bedrijfs Hulp Verlener, Module EHBO
2016: Power Yoga bij AALO level 1
2015: Health & Fitness bij de Shaw Academy
2015: Positieve Psychologie bij het NTI
2015: Personal Nutrition bij de Shaw Academy
2015: Diploma Yoga bij Online Academies
2012: Sportvoeding Herbalife, Coachen en Marketing Herbalife
2011: Healing met je gidsen bij het Spiritueel Centrum Hilversum
Tec Online, dans docent
2008-2014 Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht
2008: VWO, A. Roland Holst College, Hilversum. Inclusief Latijn en CKV
2007: Snel en Effectief Lezen
Zwemdiploma A en B

Wat denk jij over dit onderwerp?

_______________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0