In Food, Lifestyle

Sommigen mensen denken dat je van heel veel situps doen en planken tot je een ons weegt een sixpack krijgt. Ik kan je direct uit de droom helpen: dat is niet zo. Ik heb het inmiddels zelf ondervonden. Een sixpack heb ik nog niet, maar hoe je een strakkere buik krijgt, weet ik wel: in de keuken!

Daar schrik je van, he?! Misschien heb je al wel een sixpack, maar is die bedolven onder een laagje vet. Als je dat laagje weg wilt hebben, zou je echt op je voeding moeten letten. En niet eens per week, maar de hele week. Vandaar dat ik een paar tips geef!

Boodschappen
Begin al tijdens het boodschappen doen met gezonde spullen in te laden. Maak bijvoorbeeld een lijstje en houd je hier aan. Ga je niet verlekkeren op impulsaankopen bij de kassa. Neem voornamelijk de buitenste paden van de winkel. Dit zijn vaak de stellingen met de gezonde verse voeding. In het hart van de winkel vind je producten met veel koolhydraten en suikers. Groente, brood, vlees staan allemaal in de buitenste paden.

Ontbijtgranen
Super lekker, maar vaak niet even gezond. Alles met een zoet smaakje is hoogstwaarschijnlijk troep. Ga gewoon voor havermout, brinta of natuurlijke muesli.

Groenten
Spinazie, broccoli, tomaten, sla, komkommer, asperges (bij mij echt favoriet!)

Eiwitten
Biefstuk, tartaar, kipfilet, wit vis, eieren

Koolhydraten
Liefst zo min mogelijk. En al helemaal geen witte troep… Zilvervlies rijst, volkoren pasta, zoete aardappel.

Fruit
Bananen, appels, ananas, peren, meloen, watermeloen

Goede vetten
Olijfolie, lijnzaadolie, kokosolie, maar vergis je niet in roomboter. Ook dat heb je af en toe nodig! Vet is veel minder slecht voor je dan we eigenlijk dachten. Je kunt beter goed vet tot je nemen dan koolhydraten zoals wit brood of witte pasta waar je niets aan hebt.

Goede combinaties
Vaak nemen mensen gewoon een appel of een banaan als tussendoortje. Probeer in elke maaltijd koolhydraten, eiwitten en vetten te hebben. In dit blog deel ik een paar tips.

Zelf koken
Dit is een inkoppertje, maar maak al je maaltijden zelf. Zo weet je precies wat er in zit en kun je zelf gezonde keuzes maken. In kant-en-klare maaltijden en verpakkingen zit super veel toegevoegde troep. Je zult je nog eens verbazen!

Eet niet te weinig
Je spieren hebben brandstof nodig, dus vullen die handel! Als je te weinig eet, kun je geen spieren opbouwen. Geloof me, want ik heb het zelf ondervonden. Dus blijven eten, maar wel goede dingen!

____________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
zoete aardappel gratinLemonade juice