In Lifestyle, Mind

Vorige week had ik echt een pechweek, in 2 dagen mijn auto stuk én mijn brommer… Ik stond voor een dichte deur en scheurde mijn rok in het openbaar. De Wet van Murphy in de praktijk.

Heb je wel eens gehoord van de Wet van Murphy? Ik had hem op bezoek vorige week: “Anything that can go wrong, will go wrong” (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan).

Op donderdag stap ik in mijn auto om wat boodschappen te doen. Er brandt een lampje, ik rij naar huis, drop mijn spullen en rij verder naar de Gamma om koelvloeistof te halen. Ik sta stil bij een kruispunt en blijf staan. Auto deed niets meer. Ik zet mijn auto aan de kant (tenminste, iemand duwt me naar de kant), loop naar de garage, is onze automonteur ziek. Gelukkig stond er iemand die mijn vader kent. We hebben mijn auto weggesleept en hij heeft me naar huis gebracht. Inmiddels zijn we er achter dat het maken van de auto bijna net zo veel kost als dat de auto heeft gekost…

Ik zou eigenlijk naar Amsterdam gaan voor mijn visum, maar dit zou ik met Openbaar Vervoer niet meer redden. Morgen dan maar…

De volgende dag stap ik in de kou op mijn brommer. Loop vanaf Sloterdijk naar het pand van India Visa, man, wat was het koud. Papiertje op de deur: we zijn vandaag gesloten. WAT! Stond niets over op de website. Ik naar huis. Stap op de brommer, kom bij de Molen op de Loodijk en flikker bijna op mijn smoel. Rok tussen de ketting. Ik heb hem altijd vast en dat gaat goed, maar nu waren blijkbaar mijn handen te koud geworden.

Als je denkt: trek je rok er tussenuit en ga maar verder dan kom je van een koude kermis thuis. Helemaal er omheen gedraaid, rok kapot, ketting er af. Retezwaar duw ik die brommer naar huis in mijn inmiddels minirok. Ik moest echt lachen en huilen tegelijk. Dit moest mij ook echt gebeuren. Wat een pech, met een vleugje eigen schuld en een toefje Murphy…

Volgens mij is er iemand daarboven die niet wil dat ik naar India ga.

English

Last week was a real bummer. In two days I broke my car, scooter and skirt. Also I stood for a closed door. The Law of Murphy…

Anything that can go wrong, will go wrong. On thursday I stepped in to my car, drove to groceries, see a light burn and drove home. After that I went to the Gamma for cooling for the car. But instead my car broke down in the middle of the street. Someone pushes me aside and I walk to the garage. Our person is sick but there’s someone there that knows my father. We got my car and then he brought me home. We know now that to fix my car, it costs almost as much as when I bought it…

I actually had to go to Amsterdam for my visa. But I wouldn’t make it in time with the train, tomorrow.

The next day I got my scooter, to the train to Sloterdijk, so cold! A little paper on the door: We’re closed today. What! There was nothing on the website. I went home. Back on the scooter, skirt between the wheels and chain. Normally I grap my skirt real tide but with the cold it didn’t work. So I had to walk with the scooter home. The chain was off and the skirt all over the place.

If you think: just pull the skirt and go on. It wasn’t possible. I had to cry and laugh at the same time. Bad luck, a sip of my own fault and a littble bit of Murphy.

Someone really doesn’t want me to go to India.

___________________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
City Skydive UtrechtEsther Jacobs Handboek voor wereldburgers