In Food

Even wat anders: de Bloemkool3Daagse. Morgen beginnen we! Waarom bloemkool? Omdat het veel gezonder is dan je denkt. Niet iedereen lust het op de standaard manier (doodgekookt met een sausje), maar je kunt er zo veel meer mee doen!

Een bloemkool is een kruisbloemige groente. Het kan redelijk lang in de koelkast bewaard blijven. Je kunt het rauw, gestoomd, gebakken en gekookt eten. Er zijn verschillende soorten: witte, paarse, oranje en groene. De paarse smaakt iets zoeter.

Waarom is bloemkool zo goed voor je? Veel fitgirls staren zich blind op neefje broccoli, maar bloemkool heeft ook een heleboel gezonde voordelen.

Het zit vol met antioxidanten, zogenaamde glucosinolaten. Maar bleomkool bevat ook sulforafaan, dat doodt kankercellen en remt tumorgroei. Dit stofje verbetert ook nog de bloeddruk en de nierfunctie.

Vitamine C. Een kopje bloemkool bevat tussen de 60 en 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het stofje 3-carbinol (I3C) voorkomt onnodige ontstekingsreacties.

Verder zitten deze vitaminen en mineralen er in: Vitamine K, proteine, thiamine, riboflavine, niacine, magnesium, fosfor, vitamine B6 en B5, foliumzuur, potassium en mangaan.

Choline is een B vitamine en belangrijk voor de conditie van de hersenen. Het zou geheugenproblemen uit ouderdom voorkomen en de hersenen beschermen tegen giffen.

Door de vezels is het goed voor je spijsvertering.

Reden genoeg om eens in de week bloemkool te eten en dat kan op zo veel verschillende manieren!

Vanaf morgen (vrijdag) doen we de Bloemkool3Daagse. Ik deel mijn favoriete gerechten en jij kunt die van jouw delen. Dit kun je doen door mee te praten op facebook of op andere social media de hashtag #Bloemkool3Daagse te gebruiken! Ik ben benieuwd…

________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Boekweitpannenkoek met mais en kaasBloemkoolpap met red love appels