In Food, Lifestyle

Vanaf 7 maart doe ik al mee aan de Real Meal Revolution, maar wat is het nou eigenlijk. Dat vertel ik je hier en ik geef je een van de heerlijkste recepten uit het boek: kokoscrèpes als een soort cheesecake.

De Real Meal Revolutie is geschreven door wetenschapper Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Het bestaat al langer in andere talen, maar is nu eindelijk vertaald naar het Nederlands. Het boek gaat over een low carb, high fat – dieet en ze praten over het begrip ‘banting’. Daar had ik nog nooit over gehoord. Met deze levensstijl ga je voornamelijk leven op vetten en eiwitten. En dan wel volvetten, dus geen halfvolle dingen. Ze beloven dat je geen honger krijgt en maar 3 maaltijden op een dag hoeft te eten.

Voor mij waren de eerste weken zonder koolhydraten wel lastig. Man, wat ben ik verslaafd. Nu zelfs met die lekkere paaseitjes enzo. Maar we gaan door!

Ik deel graag even mijn favoriete recept uit het boek die je zowel hartig als zoet kan eten!

Kokos crèpes

Wat heb je nodig
4 el kokosmeel
2 tl psylliumvezels (heb ik bij De Tuinen gekocht)
1/4 tl bakpoeder
8 eiwitten
8 el kokosmelk
snufje zout
Roomboter om in te bakken

Garnering: mascarpone, aardbeien, ananas, kokosrasp. Of bijvoorbeeld te gebruiken als tortilla met kip ofzo.

Hoe maak je het
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer. Laat het mengsel dan tien minuten rusten, zodat de psylliumvezels kunnen opzwellen en het beslag steviger wordt. Smelt wat roomboter in een grote koekenpan en bak de crèpes op laag vuur. Denk er aan dat er geen bloem wordt gebruikt en dat de crèpes minder stevig zijn. Behandel ze dus voorzichtig.

kokoscrepes De Real Meal Revolutie

_____________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Lemonade juiceDe Keuken van de Koning