In Mind, Reizen, Slider

Afgelopen periode merkte ik dat ik te veel deed en alles perfect wilde doen. Dit was wat ik deed om mezelf er weer bovenop te krijgen.

De laatste week in Mallorca zorgde voor meer stress dan ik dacht. Niet door het werk daar, maar voor wat ik allemaal moest voorbereiden voor als ik weer thuis zou komen. E-mails en appjes maakte me gestrest. Ik begon weer op mijn Hollandse tempo te lopen en ik kon ieder ogenblik in huilen uitbarsten. Niet goed dus.

En dit is wat ik deed:

  1. Ik begon weer vaker een glimlach op mijn gezicht te toveren. Als je glimlacht, zijn anderen ook liever voor je. Uiteindelijk ga je jezelf ook weer fijner voelen vanwege deze glimlach.
  2. Ik schreef in mijn dagboek. Mijn dagboek was het startpunt voor diepe discussies met mezelf, voor- en nadelen tegen elkaar afstrepen en gewoon echt even mijn gevoelens opschrijven.
  3. Event organiseren bij terugkomst. Ik organiseerde yoga in het bos voor mensen die altijd voor mij klaarstaan. Zo kwamen we allemaal tot rust en kunnen we de nieuwe werkweek volledig aan.
  4. Meer rust. Iedere dag klapte ik na mijn werkdag mijn laptop open om vervolgens voor andere werkgevers aan de slag te gaan. De laatste paar dagen heb ik dit niet gedaan en dat gaf mij enorm veel rust.
  5. Gezonder eten. Ik merkte dat ik enorm geprofiteerd had van het heerlijke eten (toetjes!) in het hotel en ben de laatste paar dagen meer vitaminen en gezonder gaan eten.
  6. Minder spam. Ik scrollde minder op Facebook, Instagram en YouTube, want hoewel dit ontspannen lijkt, geeft het enorm veel prikkels.
  7. Plannen maken! Ik ben nu bezig met plannen maken voor de toekomst. Het lijkt mij vreselijk gaaf om als nomade door het leven te gaan. Nu ben ik aan het kijken hoe ik dat kan realiseren.
  8. Meer buiten zijn. Zolang het nog redelijk weer buiten is, ga ik meer buiten doen. Zoals SUP Yoga! Wil je les van mij, laat dit weten via barbara@barbaraschriek.com
  9. Ik voelde me dankbaar en besefte dat iedere stap vooruit een stap is en dat deze stappen niet altijd heel groot hoeven te zijn!

Wat doe jij als je stress hebt? Hopelijk heb je wat aan deze tips 🙂

_______________________

Barbara Thailand

Barbara (27) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Wandeling Mallorca 1.3