In Geen categorie
 Tijdens mijn vakantie op Ibiza ben ik ook naar Es Vedra gegaan. Je hoort er zo veel over, maar wat is het nu eigenlijk en wat voel je echt als je daar bent. Ik vertel het!

Vanaf St. Eulalia zijn we er heen gegaan met de auto. Je ziet het al van ver oprijzen uit zee. Het was veel groter (hoger!) dan ik had verwacht, bijna 400 meter hoog. Naast Isla Es Vedra, ligt een klein eilandje: Es Vedranell.
Er zijn verschillende mythen en legenden rond het geheimzinnige en magische rotseiland. 
Het zou het eiland zijn geweest van de sirenen in de heldendichten van Homerus.
Het zou het heilige eiland zijn van TANIT, de godin van vruchtbaarheid en heilige moeder. Zij werd later beschermheilige van het eiland. Voor haar zouden er rituelen en offers op het eiland gebracht worden.
Don Francisco Palau heeft zich er een aantal keren teruggetrokken waar gij beweerde tijdens meditaties mystieke openbaringen te hebben ervaren met onaardse lichtwezens.
UFO’s boven het eiland. De Hippies van Ibiza zeggen zelfs dat het een landingsplaats uit de oudheid is voor ‘buitenaardsen’.
Ook wordt er beweerd dat het de top is van de verzonken beschaving van Atlantis.
Een deel van Es Vedra is gebruikt om de historische piramides van Egypte te bouwen. 
Je mag een wens doen als het eiland in zicht komt (oeps, vergeten).
Maar wat is nu waar?
Er zijn hele hoge concentraties van metalen en mineralen op het eiland waardoor er een magnetisch veld rond het eiland zit. Hierdoor staat het op nummer 3 van de meest magnetische plaatsen op aarde. Kompassen storen en gevoelige mensen kunnen er door beïnvloed raken.
De bevolking houdt de mythe van Atlantis levend door er van alles over te vertellen, maar nooit de exacte locatie te onthullen. Ze zeggen dat het ergens in de Baai van Cala D’Hort ligt, alleen bereikbaar per boot. Maar er varen geen boten heen. Atlantis zou een grot hebben met een geschilderde afbeelding van God Shiva, uitgeroepen tot beschermer van de tempelgrot. Veel kunnen het niet vinden, maar zij die het wel vinden (je kunt er ook komen door een flinke klimpartij) ervaren het als een vredige en spirituele plek.
Als je eenmaal voor de rots staat, voel je je klein. Je beseft je dat je slechts een klein onderdeel van deze aarde bent. Het is zo prachtig, dat het bijna onnatuurlijk is. En de zonsondergang, wauw… Tijdens mijn reis zijn wij naar een plek gereden waar we de auto konden parkeren, vanaf daar liepen we naar een prachtig uitzichtpunt en deden we een meditatie. Een hele mooie ervaring.  Een plateau lager zijn we gaan picknicken.
Tijdens de meditatie daar voelde ik de energie. Ik stelde me er helemaal voor open. Het bracht me vrede met mezelf.

Picknick bij Es Vedra

_________________________________
Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Zoete aardappelsoep uit Vegan van good CookBites we love granola ijsjes