In Food

Monique Smit zit al jarenlang in het koffievak en deelde op de Horecava haar visie op de koffietrends van 2016. Ik houd ontzettend van koffie en deel dit graag met jullie. Uiteraard mocht er ook geproefd worden.

Vroeger was koffie een grote mensen drankje. Een bakkie pleur waar je wakker van werd. Inmiddels rijden mensen om voor een ‘goede bak koffie’ en is het een soort betaalbare luxe geworden. Iedereen heeft zijn eigen favoriete koffie en is ook op de hoogte van de verschillende soorten.

Monique bedacht drie pijlers voor de koffietrends:

Aandacht, Authenticiteit, Aanzien

 

  1. Aandacht

Aandacht voor de gast. Het contact tussen horecapersoneel en de klant zal geïntensiveerd worden.
Aandacht voor elkaar en voor jezelf. We willen genieten van ons koffiemomentje. We zien het als een traktatie of beloning. Hier horen e Feel Good Coffees bij, licht en met melkalternatieven.

Venezia koffie en ijs2. Authenticiteit

In koffieconcepten. Iedere zaak zal een persoonlijke touch krijgen. Ik ben hier ook fan van. Zo ga ik graag naar Presto Coffee in Hilversum.
In koffiesoorten. We weten welke bonen we wel en niet lekker vinden en we proberen graag nieuwe dingen uit. Een goede koffiezaak speelt er op in met wisselende koffiesoorten.

3. Aanzien

Eigen koffiekeuze. We kiezen zelf onze koffie uit en plaatsen dit graag op Instagram. We hebben ons eigen favoriete koffietentje, zien graag Latte Art en zien koffie als een statussymbool.
Baristaskills. De horeca komt niet meer weg met gewoon een bakje koffie voorschotelen. Het liefst vragen we het een en ander over de koffie en zien we een barista die met liefde de koffie klaarmaakt.

De presentatie hield ze in de stand van Alpro waar finalist van de Barista Kampioenschappen Merijn Gijsbers heerlijke koffie maakte. Zo kregen we Coconut Feel Good Chai. Daar heb je voor nodig: 200 ml Alpro Coconut, 4 gram Assam thee, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, 1/2 theelepel kardemom, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1 mespunt chilipoeder. Klop het tot schuim en plons daar een espresso doorheen. Wauw, wat een smaaksensatie!

Horecava Feel Good Chai koffie

De Kampioenschappen vinden plaats op 20 maart in de Westergasfabriek tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Daarnaast is er ook nog de Barista Challenge. Meer informatie daarover volgt nog, check ondertussen www.baristachallenge.nl.

_____________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Healthy appeltaartTaste of Holland