In Food

De zusjes Hemsley & Hemsley vertelde mij over ghee, zij bakken daar graag mee. Ik had er nog nooit van gehoord, maar inmiddels staat het ook bij mij in de kast! Check hier de gezondheidsvoordelen!

{Scroll down for Englisch} In India noemen ze ghee het ‘vloeibare goud’. Het wordt aangeraden door ayurvedische artsen ter bevordering van een gezonde eetlust. Je kunt het gewoon op je brood smeren als normale boter, maar het smaakt (en ruikt) wel echt anders.
– In ghee zit geen lactose, geen caseïne en geen wei-eiwit. Dus voor mensen met allergieën is dit een makkelijke variant van boter.
– Het zit boordevol essentiële vetzuren en vitamine A, D, E en K.
– Een aansterkende en reinigende werking op darmen en lever. Mensen gebruiken het ook tijdens ontgiften.
– Je kunt ghee langer en harder verhitten voordat het verbrandt
– Het is langer houdbaar dan gewone boter
Tegenwoordig is ghee op veel plekken verkrijgbaar, zelfs bij sommige supermarkten. Probeer altijd te kiezen voor een 100% biologische versie. Je kunt het zowel in als buiten de koelkast bewaren.
Grappig feitje
Ghee heeft heel veel verschillende benamingen:
Ghee, ghyo / ghī / ghyū / tūp / tuppa / ney (India), minyak samin (Indonesië).
Het schijnt heel makkelijk zelf te maken te zijn. Als dit potje op is, ga ik dat zeker eens proberen. Heeft een van jullie dat wel eens gedaan?

ghee

 

ENGLISCH

The sisters Hemsley & Hemsley told me about ghee. They love to cook with it. I’ve never heard of it, but now I have it in my kitchen as well. Let me tell you about the health benefits.

In India they call it ‘liquid gold’. It’s recommended by Ayurvedic doctors to improve your appetite. You can use it as butter on your bread, but it smells and tastes different!

  • There’s no lactose, casein or whey-egg white in ghee.
  • It’s full of essential fatty acids and vitamin A, D, E and K.
  • It has a detoxing effect on the intestinal canal and the liver.
  • You can heat ghee longer and harder before it burns.
  • You can use it longer than normal butter.
At the moment you can buy ghee on very different places, even in your grocery store. Try to use 100% biological. You can keep it outside or inside the fridge.
Funny fact:
Ghee has a lot of different names:
Ghee, ghyo / ghī / ghyū / tūp / tuppa / ney (India), minyak samin (Indonesië).
They say you can make it very easy by yourself. Have someone ever done this, let me know!

 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Loire Valley Wines Duin & KruidbergRestaurant Vendel in Veenendaal