In Body, Food, Lifestyle, Mind

Let me tell you about mondays. Als iedereen steevast klaagt op de maandag, sta ik al in de startblokken. Want voor mij is het mealpreppen, sporten, werken, dansles en yoga geven. Dus hop, hop, hop, let’s go!

Om half zes gaat de wekker. En niet omdat ik om zeven uur moet werken. Neen, ik ga er uit om te koken voor de hele week. De meeste mensen doen dit op zondag, maar aangezien dit mijne enige vrije dag is, heb ik daar wel andere dingen te doen. Ik ben geen snoozer, maar spring direct uit bed. Goodmorning doggies, aai over de bol, brokjes in de bakjes en de keuken in. Ik bedenk me wat ik deze week moet doen en begin met mealpreppen. Veel rijst, kip en groenten, maar ook bananenbrood en bakjes yoghurt (mijn maag kan absoluut niet tegen kwark). En tjsa, ik ben niet allenig, dus ook voor de mister moet ik mealpreppen. Het is wat zo twee van die fitties in huis. Maar goed. Gelukkig hebben we maximaal plastic bakjes in huis en een extra koelkast. Tijdens het preppen schrijf ik voor mijn blog en heb contact met degene die ik coach.

Na de prep (en een grote wandeling met de hondjes) is het tijd voor mijn eigen training. Ik rijd naar de sportschool om daar een heftige krachttrainingssessie te doen. Daar douchen en direct door naar mijn werk, terwijl ik, soms lopend, mijn lunch opeet. I know, het is heel slecht om zo niet-mindfull te eten, maar op de maandagen heb ik weinig tijd. Of ik gun mezelf weinig tijd, dat kan ook. Van 12 tot 18 werk ik bij de kookwinkel om vervolgens terug in de auto mijn avondeten tot me te nemen, omdat ik een half uur later alweer dansles moet geven aan de meest schattige kindjes ever. Met grote knuffels neem ik afscheid van hen om snel naar huis te lopen en mijn yogaspullen bijeen te rapen. Ik kan niet lang op de bank zitten, meestal ben ik alleen maar dingen aan het doen, en stap alweer de auto in. Op weg naar de volgende sportschool waar ik een yogales geef. Om 22.00 uur ben ik daar klaar en kan ik eindelijk naar huis.

Slapen is dan nog niet mogelijk. Ik ben nog klaarwakker en er spookt nog van alles door mijn hoofd. En de volgende dag? Dan staat de wekker net zo vroeg, want ik sport iedere dag voordat ik naar mijn werk ga. De rest van de week begin ik namelijk om 9.15 uur. En in de avonduren en de vrijdagochtend geef ik lessen. Druk, druk, maar met een doel! En ik doe op dit moment eigenlijk alleen maar dingen die ik leuk vind. Het lesgeven zie ik dan ook helemaal niet als werk. Ik vind het heerlijk en kan er geen genoeg van krijgen.


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Taste of Amsterdam 2016