In Body, Food

Dag 16, weer even rust. Na drie dagen sporten, een klein rustmomentje. We gaan het even hebben over ‘loslaten’, iets dat niet iedereen genoeg doet.

Met een paar simpele oefeningen kun je al een begin maken aan het gevoel dat heet loslaten. Voel je ergens spanning over? Vraag jezelf dan wat dingen af, zoals Wat probeer ik te controleren? Wat zorgt voor je innerlijke onrust. Dan Kan ik dat ook echt controleren? Is het echt iets waar je invloed op hebt? Ja, ga er wat aan doen. Nee, accepteer het en laat het los. Laatste vraag: ben je bereid om het los te laten? Vaak houden we negatieve dingen nog te lang vast waardoor we veel minder energie krijgen. Loslaten helpt om er overheen te komen. Dus neem nu het besluit om bepaalde dingen of mensen los te laten. Het zal je enorm helpen. Lukt het niet, neem dan een paar keer per dag een soort mantra in gedachten. ‘Het is goed zo’ of ‘ik laat het los’. Soms moet je eerst iemand vergeven om het los te kunnen laten. Het zal niet altijd in één dag lukken.

Extra oefening:
Onder de douche is het makkelijk loslaten, het visualiseren is makkelijker. Water geleidt energie en zo kun je alle nare energie en gebeurtenissen van je af spoelen. Denk dat het water dat je lichaam verlaat oude emoties, overtuigingen en herinneringen meenemen die het niet meer waard zijn bewaard te blijven. Deed de baas moeilijk, kreeg je een snauw van je vriendin? Laat het los. Moet je nog te veel doen, ging vandaag dingen niet helemaal oké? Je raadt het al… Laat het los…

Winactie
Het merk Fountain maakt voedingssupplementen, zo ook ‘The Happy Molecule’: om ervoor te zorgen dat je gelukkig blijft en de effecten van chronische en kortetermijnstress tegen te gaan. Ik heb het niet kunnen testen, maar ik heb wel 1 flesje beschikbaar. Het is makkelijk te gebruiken door 2 theelepels te nemen wanneer dit nodig is, maar niet meer dan 5 per dag. Je kunt dit zo opdrinken of in een sapje. Let op: voedingssupplementen zijn geen vervanger van voeding, maar een aanvulling 🙂 Enkele voedingsstoffen hierin: GABA voor het functioneren van het menselijk lichaam, Curcumin is een bron van antioxidanten, HA Matrix, een Hyaluronic acid, helpt bij het preserveren van vocht in weefsel en het leveren van voedingsstoffen aan de cellen en meer.

Je doet mee door te replyen waarom je dit zou willen hebben 🙂

Fountain The Happy MoleculeBe Happy & Healthy,

Barbara

Recent Posts
Showing 2 comments
 • tineke

  Hi barbara ik las je stukje in Vrouw en wil even zeggen: ik begrijp jou – en je leefwijze. Ook voor mij is er – na jarenlang vage lichamelijke klachten waar ik dan zelf moest ontdekken dat het alles met vetopslag te maken had – niets belangrijkers dan..een gezond (energiek, schoon) lichaam. Ik heb dit vooral bereikt dmv (zelf) massage (hoofdhuid, goede doorbloeding hersenen essentieel). M.i. zie jij er gezond uit en ik …ga de goede kant op..wat anderen ook vinden, wat je zelf voelt is (de) waar(heid).

  • Barbara Schriek

   Hi Tineke, Heel erg bedankt. Ik was zelf niet heel blij dat ze hadden gedaan alsof ik orthorexia heb, want dat heb ik niet. Dus ik heb er wel een reactie op geschreven: https://www.behappyandhealthy.nl/2015/10/09/reactie-op-vrouw/
   Wat mooi om te horen dat ook jij de gezondheidsvoordelen heb ondervonden. Ik ga eens research doen over het masseren. Misschien wil dat bij mij ook helpen. Bedankt 🙂 En inderdaad, luisteren naar jezelf is het beste. Heel veel liefs en positiviteit voor jou!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
PompoensoepDag 17 Full Body & Mind Challenge