In Body

Gister deed ik mee aan mijn eerste echte wedstrijd. Na een blessure aan mijn schouder (die nog steeds nasuddert) en een week niet trainen vanwege mijn verstandskiezen, ging ik er toch vol goede moed heen, maar ook met zenuwen.

Youri en ik maakten een stop bij Emma, want mijn buddy reed met ons mee. Gelukkig was zij net zo zenuwachtig als ik. De vrouwen in onze box zijn namelijk zo sterk en we wilden niet laatste eindigen.  Vol zenuwen en tassen vol met eten stapten we naar binnen. Nou ja, naar binnen. Ik stapte eerste in een plas waardoor ik de hele dag mijn nano’s niet aan kon doen… Dat kan alleen mij overkomen…

Dit waren de WOD’s, ik deed bij beide scaled 2 vanwege mijn schouderblessure…

WOD 1

# RX
10 min AMRAP

10 wall balls 20/14LBS
10 deadlifts 60/40kg
10 push presses 60/40
10 pull ups
20 double unders

# SCALED 1
10 min AMRAP

10 wall balls 14/10LBS
10 deadlifts 45/30
10 push presses 45/30
10 pull ups (groene band)
20 double unders/60 singles

# SCALED 2
10 min AMRAP

10 wall balls 10/6LBS
10 deadlifts 35/20
10 push presses 35/20
10 pull ups (zwarte band)
20 double unders/60 singles

3 rondes plus 10 wall balls en 3 deadlifts

WOD 2

6 min to find 1RM of the following combination:

Hang clean + cluster (clean and thruster)

40 kilo

WOD 3

FOR TIME (CAP 15 MIN)

# RX
21-15-9-15-21
Cal Row
Toes to Bar

# SCALED 1
21-15-9-15-21
Cal Row
Knees to Elbows

# SCALED 2
21-15-9-15-21
Cal Row
Abmat sit ups

 
Ik zat net onder de 10 minuten!

Ik kon tijdens de WOD’s niet echt naar de anderen kijken. Ik was zo geconcentreerd. Ik baal wel van WOD 2. Dit had ik nog geoefend, maar op de een of andere manier kon ik zo slecht mijn lichaam aanspannen dat ik uit de squat niet meer snel genoeg omhoog om de barbell helemaal omhoog te kunnen doen. En vanuit mijn armen lukt het niet…

cluster crossfit
Ik heb nog nooit zulke gezichten getrokken met sporten. Wow, wat een adrenaline. De sfeer was ook echt super. Iedereen moedigde elkaar aan. Nog best veel kijkers. Ik was trouwens echt de hele dag aan het eten. Continue honger. Gelukkig had ik veel geprept!
Met de meiden Crossfit Lifters
Puntje voor verbetering van mij. Zeker het roeien. Oh my god, dat was zo veel zwaarder dan ik dacht. Op het begin gaat het nog wel, maar later lukt het voor geen meter meer. Maar ja, we hadden er natuurlijk ook al 2 WOD’s opzitten.
Eenmaal thuis kwam de uitslag. Ik had een gedeelde 2e plek en Emma was eerste! Youri was 3e van de mannen. Uitslagen waar we allemaal trots op mogen zijn! Op naar de volgende wedstrijd…
______________________
Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
De Detox Kitchen BibleEten badass Body Diet