In Geen categorie

Heb je altijd al eens als een chef willen koken, inclusief stipjes, streepjes en mousse op je bord? Je kunt tegenwoordig gewoon een luxe box bestellen dat dit mogelijk maakt. Ik testte het voor je uit.

Uiteraard ging ik voor het vegetarische menu. Ik kreeg de box van De Librije (WAUW!), maar er zijn nog 3 andere boxen te bestellen.

In de doos die je opgestuurd krijgt, dit gaat nauwlettend want je moet ook dingen in de koelkast en vriezer kwijt zodra je het aanpakt, zaten 4 tassen. In elke tas zaten de ingrediënten voor een gang.

Gang 1

Daar ging ik aan de slag. Alles is in principe voorbereid. Je moet soms wat dingen mengen, in de oven doen of warm maken. Er zit een duidelijke beschrijving bij waar ook nog een foto bij zit. Ik heb die gewoon zoveel mogelijk geprobeerd na te maken.

Tijdens het maken van al deze heerlijke gerechtjes, was mijn sous-chef steeds heel dichtbij. Het voorgerecht: Zoetzure quinoasalade, pompoen,
amandelsherry, maggiplant. Dit was een goed begin!

Het tussengerecht was een auberginevlaai, beurre blanc
van gefermenteerde paprikasap. Normaal ben ik niet heel erg van de aubergine, maar dit vond ik erg lekker. Zie je die wijn op de achtergrond? Die smaakte er heerlijk bij (ook tijdens het koken) en zat ook in de doos.

Het hoofdgerecht was geroosterd bloemkoolhart, koffie en hazelnoot. Ik had nog nooit het bloemkoolhart gegeten. Die gooi ik altijd weg (net als de rest van Nederland, geloof ik). Shame on me, want dit was heerlijk.

Ik ben een toetjesmens, dus ik was vanaf het begin al aan het uitkijken naar het dessert: losgeslagen appeltaart. OH MY GOD! Loved it.

Dit 4-gangenmenu is bedacht door Jonnie de Boer. Vorig jaar was er een try-out geweest en nu gaat het echt van start. Ik ben blij dat ik het mocht voorproeven. Het was echt leuk om te doen, ik voelde me een echte chef. Leuk als er vrienden over de vloer komen. Je zet namelijk echt wat prachtigs op tafel. Enige nadeel vond ik al het plastic.

Kijk voor al het moois en lekkers op www.cooklikeachef.nl

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0