In Food

Het vierde chocoladefestival was groter dan ooit. Wat een mensen, wat een chocolade, wat een sfeer. Ik neem je mee langs de stands en chocoladerepen.

In de Beurs van Berlage was het een drukte van jewelste. Bij binnenkomst was er direct links een proeflokaal waar je bier met chocolade kon combineren en nog veel meer. Aan de rechterzijde was de hal waar ik al een paar dagen van droomde. Allerlei chocoladeleverancieren stonden op een rijtje om jou kennis te laten maken met hun chocolade. Het is te veel om ze allemaal langs te gaan, dus vandaar dat ik er een paar op een rijtje zet.

Ik stond direct oog in oog met Hands Off My Chocolate waar je drie repen kon kopen voor 5 euro. Eindelijk kon ik de smaak caramel macchiato proeven. Hij was nog beter dan ik verwachtte. Gelijk maar drie repen van verschillende smaken meegenomen.

Bij Original Beans was ik vooral fan van de Grand Cru Blend no.1, 80% organic dark chocolate uit de zeldzaamste spots in Zuid-Amerika en Afrika.

Met de Grenada Chocoladekaravaan brengen ze chocolade weg op de fiets. Super duurzaam! De 100% Grenada chocoladereep is een aanrader. Hoewel het 100% is, vind ik hem niet heel bitter.

Bij tout. chocolaterie, patisserie weten ze hoe ze macarons moeten maken. Net als vorig jaar hebben we ze hier gekocht. Dit keer de salmiak, koffie, framboos-yogurt en gin-tonic. Even niet te veel, want we zitten inmiddels op voedingsschema…

Een nieuwe voor mij was glow. Een 100% Raw Chocolate reepje met zachte hazelnootvulling. Handgemaakt en het komt gewoon uit Amsterdam. Vrij van zuivel, gluten en soja.

Hoja Verde maakt heerlijke repen met chocolade uit Ecuador. Naast cacaobonen genruiken ze ook superfoods zoals quinoa, chia en pinda’s. Lekker voor de afwisseling.

Tot slot zag ik bricks of raw chocolate. Stukjes chocolade gepresenteerd op een andere manier: in een potje. Super leuk en ja, ook heel lekker!

Bricks Chocoa

In aparte zalen kon je meedoen met workshops, lezingen en demonstraties. Daar hoefde je je dit jaar voor het eerst niet voor op te geven dus dat was enorm druk. Uiteindelijk heb ik er niet voor gekozen om mee te doen. Er stonden echt rijen.

Het was zeker een geslaagde dag en volgend jaar ben ik er gewoon weer bij! Ben jij ook geweest?

___________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Tips voor valentijn met een fitigrlOntbijtmuffins van Kasia Rain