In Food

Chocolade. Bij het woord alleen al loopt bij veel vrouwen het water in de mond. Maar is het nu goed voor je of wordt je er juist dik van? Ik zocht het uit!

Het gevaar van chocolade zit in de hoeveelheid. Wie kan er nou stoppen na één stukje? Niet veel mensen (vooral vrouwen), maar het lukt al veel beter als je pure chocolade eet. En weet je, dat is nog beter voor je ook!

Wist je dat we gemiddeld zo’n vijf kilo eten per jaar… In Zwitserland is dit zelfs 11 kilo!

Wist je dat militairen ook altijd een chocoladereep in hun rantsoen hebben?

De pluspunten van chocolade:

 1. Goed voor je hersenen!
  Het schijnt je brein gezond én scherp te houden. Dus kom maar door met die chocola!
 2. Humeur
  Chagrijnig? Neem een hapje chocola. Het stimuleert de endorfineproductie en daar worden we gelukkiger van.
 3. Lust
  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat chocolade je lustgevoel opwekt. Dit komt door het stofje fenylethylamine. Volgens een Brits onderzoek kiezen vrouwen liever voor chocolade dan seks. Zien jullie het verband ook? Juist. Schaaaatttttt, als we nou eens beginnen met wat chocolade…
 4. Sportprestaties
  Er blijkt een stofje (epicatechine) in chocolade te zitten die ervoor zorgen dat je spieren meer zuurstof krijgen en zich daardoor beter kunnen ontwikkelen. In ieder geval bij muizen… Onderzoekers van de Wayne State University in Amerika voerden pure chocolade aan muizen en lieten ze daarna op een loopband rennen. Daarnaast trainden ze iedere dag. Dat ging 50% beter dan zonder chocola, maar ook beter dan de muizen die het ‘fitste’ waren door training. Is dit een nieuwe pre-workout?! Of het op mensen werkt, weten we nog niet. Maar het is het proberen waard, toch?! Nog even voor de zekerheid: wel puur dus. De stof die namelijk het effect geeft, zit nagenoeg niet in melkchocolade.
 5. Huid
  Pure chocolade is goed voor je huid. Say what? Waar komen dan die pukkeltjes vandaan? Geen idee, maar niet van onze favoriete snack dus. Het helpt ook nog eens beschermen tegen UV-straling. Er valt een last van je schouders, of niet…
 6. Afslanken
  Zodra je een paar kilootjes kwijt wil raken, wordt er direct tegen je gezegd dat je moet stoppen met chocolade eten. Maar is dat ook zo? Maar het schijnt juist dat als je donkere chocolade eet de trek in andere foute voeding vermindert. Let op: wel weer puur dus.

Van al deze feitjes heb je natuurlijk zin gekregen in chocolade. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar deze voordelen gelden alleen voor pure chocolade. Dus die lekkere oreo-reep kan weer terug de kast in. Ik selecteerde een aantal repen die heel lekker zijn voor je!

Hands Off My Chocolate Seriously Dark heeft 85% cacao en is van Nederlandse bodem. De reep bevat 11 gram suiker per 100 gram chocolade. Leuk detail: het zijn geen vierkantjes in de reep, maar rondjes. Te koop bij Albert Heijn, Deen en Schiphol.

Australian, bekend van de mooie paaseieren, heeft nu ook ‘snappers’. Ambachtelijk en van hoge kwaliteit chocolade. Verschillende varianten. Mijn favorieten: Snapper Dark 78%, Snapper Extra Dark 85% en Snapper Dark Hazelnuts. Verkrijgbaar bij PLUS, Deen, Makro en De Kweker.

Ook lekker: Lovechock Rocks in drie verschillende smaken. Mijn favoriet: raisin/coconut. Zoete rozijnen, tropische kokos en ‘King of Herbs’ reishi omhuld met raw chocolate. Verder is er nog almond/cinnamon en mulberry/hempseed.

Wat is jouw favoriete chocolade?

________________________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Rita Pereira

  Hi Barbara!!
  Ik heb een leuk en lekker stuk door jou geschreven over chocola gelezen.
  Goed informatie over waar je kan goede chocola kopen.
  Dank en gefeliciteerd met je site. Heeeelll leuk.
  Rita (julia’s moeder)

  • Barbara Schriek

   Hi Rita, Bedankt. Ja, ik houd van chocolade, dus besloot eens te kijken wat nu de waarheid is 🙂 Leuk dat je een kijkje kwam nemen op mijn site. Iedere dag plaats ik updates, dus kom nog eens terug 😉 x

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Healthy ijsjes