In Food

Vanwege een te grote bestelling van chiazaad ben ik op zoek gegaan wat je er allemaal mee kan. Ik vond een heerlijke chiazaadpudding! Dit kun je eten als toetje of snack.

Het is echt zo lekker, dus ik wilde het jullie niet onthouden. Ik heb het geprobeerd als ontbijt, maar daarvoor is het te licht. Na een uur had ik weer honger. Dit is voor vier personen als toetje. Ik heb het recept gevonden op Francesca Kookt! en iets aangepast. Zij zoet het bijvoorbeeld met een siroop of stevia, maar dat vind ik niet nodig.

Chiazaadpudding ingredientenWat heb je nodig?
500 ml melk (soyamelk, amandelmelk)
75 gr chiazaad
2 tl vanille extract
1 tl kaneel
rasp van 1 (biologische) citroen

Hoe maak je het
Roer de chiazaad, vanille extract, kaneel en citroenrasp door de melk heen. Zorg dat alles goed gemengd is. Ik deed het daarna in vier kleine bakjes, aluminiumfolie er over of deksel er op en in de koelkast. Het is het lekkerst als je het een hele nacht laat staan. Af en toe doorroeren is een goede optie. De pudding kun je serveren met vers fruit, zoals aardbeien of blauwe bessen.

Chiazaadpudding met aardbeien

Chiazaadpudding

Simpel toch?! Eet smakelijk!

______________________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0