In Reizen

Er zijn heel veel tempels in Chiang Mai. Eén van de gaafste vond ik Wat Chedi Luang, bestaande uit meerdere tempels en grote boeddha’s. Check het hier!

De eerste tempel die we tegenkwamen op het terrein bevatte de oude city pillar (Lak Mueang ). Vrouwen mogen daar niet naar binnen. De binnenkant bevatte echt prachtige schilderingen in mooie kleuren. Youri heeft er gelukkig een foto van gemaakt:

Chiang Mai Wat Chedi Luang

Een andere tempel mocht ik wel in. Daar hingen allerlei gekleurde vlaggen en was het erg druk. Uiteraard ook hier: gepaste kleding. Altijd schoenen uit. Links van ons zat een monnik te bidden.

Chiang Mai Wat Chedi Luang

Achteraan het grondgebied stond deze van steen. Zo gaaf! Bovenin stonden grote boeddha’s in die bogen. Rondom stonden beelden uit de Chinese jaarhoroscopen.

Chiang Mai Wat Chedi Luang

Overal stonden ontzettend grote boeddhabeelden.

Chiang Mai Wat Chedi Luang

De tempel is in de 14e eeuw gesticht door Koning Saen Muang Ma. Het werd pas af na zijn dood. Het is een par keer ingestort en gereconstrueerd. Op hetzelfde terrein bevindt zich ook de Lanna-Campus van de Boeddhistische Mahamakut-Universiteit waar je vrijwilligerswerk kunt doen!

Je betaalt entree van 40 Baht per persoon, maar ik vond het de moeite waard!


Barbara touwtje springenBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Golden Mountain Bangkok, Wat SaketEagle Track Zipline Chiang Mai