In Food

Een collega vertelde me over een ‘semifreddo’. Nog nooit van gehoord, maar het zag er goed uit. OMG! Dit is er eentje om te onthouden. 

Via de website Brendakookt.nl kwam ik achter het recept. Het een en ander ging eerst mis, omdat ik een ander de boodschappen liet doen, maar het resultaat bleef erg lekker! Oh, dit is trouwens absoluut niet healthy of #fitgirl waardig, maar wel een overheerlijke cheatmeal… Verrukkelijk en machtig!

Wat heb je nodig
rasp en sap van 1 citroen
2 eetlepels kristalsuiker
80 ml limoncello (ik heb die van Villa Massa)
325 gram lemon curd
250 gram stevige roomkaas, zoals monchou
250 gram mascarpone
24 lange vingers (is 1 pak)
Voor de citroensiroop:
100 gram kristalsuiker
fijne rasp van 1 citroen

Zo maak je het
Meng de citroenrasp en het sap met de suiker en limoncello. Klop in een andere kom de lemon curd door de roomkaas en vervolgens de mascarpone. Bekleed een kleine cakevorm met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.

Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de boden van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur, of een hele nacht in de diepvries om op te stijven (langer mag ook).

Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenrasp) in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat het afkoelen zodat het iets stroperig wordt.

Neem de semifreddo 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd het in plakken en sprenkel er citroensiroop over.

Heb jij dit wel eens gegeten?

Semifreddo

______________________

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts
Comments
  • HOLISTIC HEALTH

    That is a very good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate info… Many thanks for sharing this one. A must read post!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
rode linzen curry soep uit kickstartLa Paloma Ibiza